top of page

Venera u Blizancima - vreme flerta i nestabilnih odnosa

Updated: Sep 12, 2020

Planeta koja simbolizuje odnose, ljubav, mir, umetnost, lepotu, radost, sreću – Venera – od 03.aprila do 07.avgusta 2020. boraviće u znaku Blizanca, s tim što će se od 13.maja do 25.juna kretati retrogradno
Piše: Jelena Đokić, profesionalni astrolog i astroterapeut

Instagram: jelena293

Venera je druga planeta u Sunčevom sistemu. U narodu je poznata kao Zornjača, Večernjača ili zvezda Danica. Posle Sunca i Meseca, to je najsjajniji planetarni objekat na nebu. U Vavilonu, planetu Veneru su izdvajali od ostalih planeta i obožavali je kao člana trojstva (Veneru, Mesec i Sunce). U odnosu na položaj i aspekt koji Venera gradi manifestovaće se potreba za skladom, mirom i naravno oslikaće se način na koji volimo, koga volimo i šta tražimo od emocija i emotivnih odnosa. 


Kakva je Venera u Blizancima? Kada voli ona priča. Reči su joj jača strana, obožava svaki vid komunikacije – ne ispušta telefon iz ruke, bilo da razgovara bilo da se dopisuje preko društvenih mreža. Sigurno joj morate s vremena na vreme skrenuti pažnju da pogleda koliko je sati provela na telefonu, a kad se to desi ona se u prvi mah naljuti, ali kada vidi da je to više od jednog radnog dana zamisli se na deset minuta, pa nastavi po starom. Sa ljudima koji imaju Veneru u znaku Blizanaca nikad nije dosadno. Žena sa pozicijom Venere u Blizancima voli sve što vole mladi, mlada je duhom i uvek u trendu. Spremna je za šalu i izuzetno socijalno aktivna. Voli da glumi i da peva, a veliki broj poznatih dama iz svetskog šou biznisa ima Veneru u Blizancima: Jenifer Lopez, Megan Foks, Adele, Džeki Kenedi, Šer, Kajli Minog, Naomi Kembel, Žizel Bundšen. Muškarac sa pozicijom Venere u Blizancima voli devojke koje ga zasmejavaju, sa kojima sve ide lagano, koje su pozitivne, vole šalu, često su mlađe od njega, ili pak mlade duhom. Venera u muškom horoskopu ukazuje na tip devojke koja ga privlači. Za muškarca sa Venerom u Blizancima mentalna kompatibilnost predstavlja ključ savršenog odnosa. Žena koja je komunikativna, otvorena i neposredna je ona koja će mu uvek privući pažnju. Mora posedovati jak smisao za humor, jer mu je veoma važno da ume da ga nasmeje, da ga zabavi. Venera u Blizancima je društvena, sa širokim krugom bliskih ljudi, pa ovaj muškarac u ženi traži onu koja će lako prihvatati njegov društveni život, ali isto tako u sebi posedovati jaku želju za kretanjem i čestim promenama. Flert je za ovog muškarca veoma važan, odnosno komunikacija i priča kao najjači stimulansi. Džon Kenedi, Al Paćino, Dejvid Bekam, Harison Ford, Enrike Iglesias samo su neki od slavni muškaraca sa Venerom u Blizancima.


Venera je poslednji put bila retrogradna u znaku Blizanaca od 17.maja do 27.juna 2012. Setite se šta vam se tada dešavalo u životu? Da li ste bili u nekom značajnom partnerskom odnosu, da li se desila neka karmička ljubavna veza, šta ste tada naučili ili koju ste odluku doneli.


Kakav nas period očekuje dok je Venera retrogradna u Blizancima, od 13.maja do 25.juna? Sigurno ne tako miran po pitanju partnerskih odnosa, komunikacije ali i finansija.Na samom početku retrogradnosti, 13.maja Venera se nalazi na 21.stepenu Blizanaca odakle kreće hod unazad, obrazujući gotovo egzaktan kvadrat sa Neptunom. Kad su ove dve planete u izazovnom aspektu (poput kvadrata, konjukcije, opozicije, kvinkunksa) nejasne su emotivne granice. Takodje, period je obojen svakom vrstom zavisnosti – od hrane, pića, nikotina, kafe, slatkiša, određenih osoba…teško ćemo reći NE onome od čega smo “zavisni”. Na taj dan kada Venera kreće retrogradni hod, Mesec i Saturn obrazuju konjukciju u znaku Vodolije, tražiće nam se sloboda u svakom smislu te reči. Oni koji su u vezama i brakovima koje ne funkcionišu, imaće potrebu da se usled težine i pritiska odvoje. Svakako, kada je Venera u retrogradnom hodu ne preporučuje se započinjanje novih emotivnih veza, niti sklapanje u braka, jer hod u nazad nije povoljan po pitanju partnerskih odnosa. Kako je tog prvog dana retrogradnog hoda Venere na nebu kvadrat Meseca i Urana, to je još jedan od kodova za razvod ili razlaz, a obzirom da je Mesec kao ženski princip uključen, žene će biti te koje će doneti odluku o raskidu ili razvodu.


Tokom juna 2020, dok je Venera retrogradna, 05.juna će biti lunarna, a 21.juna solarna eklipsa. Lunarna eklipsa (pomračenje Meseca) je trenutak kada Zemlja prolazi između Sunca i Meseca, oni su tada u opozciji (jedan nasuprot drugom). Solarna (pomračenje Sunca) eklipsa se odigrava dve nedelje kasnije i tada su Mesec i Sunce u istom znaku, u konjukciji sa mesečevim čvorovima. Eklipse su pogodne za rad na sebi, za nove uvide. Tokom Lunarne eklipse Venera će biti veoma blizu Sunca, obrazujući jedini moguć aspect između ova dva nebeska tela – konjukciju. Pojačava se težnja ka lepim stvarima, uživanju, zabavi, komunikaciji, razmeni informacija.


Kada Venera krene u direktan hod, 25.juna u jutarnjim satima na nebu je drugačija slika. Osećanja se raščšćavaju, kao nebo posle oluje. Dolaze optimističniji dani po pitaju odnosa. Venera okreće na 5.stepenu (ljubav, brak, deca, zabava) Blizanaca i obrazuje vazdušni trigon sa Saturnom na 0.stepenu Vodolije. Povoljan aspekt ove dve planete govori o trajnoj ljubavi, a to je ujedno i najbolji aspekt za očuvanje veze ili braka. Neki odnosi su prošli krizu, i nastavljaju dalje, jači nego što su bili.


Oni koji imaju natalnu Veneru u znaku Blizanaca imaće u određenom trenutku povratak Venere. To znači da će tranzitna Venera doći na isti stepen gde se nalazi njihova natalna Venera. Tada Venera slavi svoj rodjendan i postoji čitav set rituala za ovo planetarno slavlje. Ako vas zanima nešto više o tome kako da slavite povratak svoje Venere i kako da pokrenete drugi energetski centar koji pripada ovoj planeti, možete mi pisati na email: prepoznavanje29@gmail.com

Comments


bottom of page