top of page

Šta je natalna karta?

Natalna karta predstavlja raspored planeta na nebu u trenutku rodjenja. Zato je nama, profesionalnim astrolozima, veoma važno da imamo precizne podatke sa što približnijim vremenom rodjenja, jer nekada i minut može značajno da poremeni raspored vrhova kuća ili planeta. Ukoliko nemate tačno vreme rodjenja postoji tehnika koja se zove rektifikacija, i tada na osnovu 7 bitnih datuma u vašem životu izračunavamo tačno vreme rodjenja. Natalna karta u zapadnoj astrologiji čini krug od 360 stepeni, a sastoji se od 12 kuća. Nebeska abeceda se tumači spajanjem simbola koji čine astrološko pismo. To su planete, kuće i znaci, i na osnovu njih astolog stvara sliku. U zapadnoj astrologiji Sunce je centar, dok je u vedskoj (đotiš) to Mesec. 

 

Šta su predikcije (predvidjanja)?

 

Profesionalni astrolog tokom tumačenja koristi nekoliko prognostičkih tehnika, uz obavezno sagledavanje natalne karte. Bez takozvanog natalnog sećanja, određeni tranziti neće odraditi svoje. 

Najpopularnija tehnika koju svi astrolozi koriste su tranziti. Razlog njene rasprostranjenosti leži i u činjenici da je vrlo jednostavna. Tranziti predstavljaju prognostički sistem zasnovan na realnim "prolascima" planeta koje poredimo sa natalnim pozicijama (realno vreme 1:1). Traniziti se mogu pogledati u efemeridama. U zavisnosti od toga sa čim iz natala se poredi tranzitna planeta, razlikuju se tri grupe tranzita:
1. tranzit preko planete ili tačke
2. tranzit kroz znak
3. tranzit kroz kuću

Budući da tranziti predstavljaju realno kretanje planeta, a poznato je da se one kreću različitim brzinama, tako prema brzini kretanja planeta tranzite možemo podeliti u 2 grupe:


1. Spori tranziti (tranziti spoljašnjih planeta – od Jupitera do Plutona)
2. Brzi tranziti (tranziti ličnih planeta – od Meseca do Marsa)

 

Takodje se posmatraju direkcije, sekundarne progresije, tercijarne progresije, solarni povratak (poznat kao godišnji horoskop), ali svaki astrolog će dodati neku od tehnika koja se u njegovom astrološkom radu pokazala kao izuzetno precizna (harmonici, firdarije…)

 

Ja tokom svakog tumačenja koristim nekoliko tehnika, ne oslanjam se samo na jednu.

 

 

Da li je sudbina promenljiva?

O, da. Itekako je promenljiva! Ako pođemo od toga da je horoskop na nivou 2D mape, a da se mi kao civilizacija uzdrižemo na 5D nivo, tj.da smo svesna bića, jasno vam je da sudbinu možemo da promenimo. U trenutku našeg prvog udaha, kada smo se inkarnirali u ovoj dimenziji na ovaj svet, bio je određen zapis u zvezdama. Profesionalni astrolog sagledava natalnu kartu i mogućnosti koje ona nosi i predočava ih klijentu. Da li znate da manje od 5 posto ljudi živi pun potencijal natalne karte? Zato je astologija predivna, jer pomaže da se osveste svi vaši potencijali i daje predloge kako da ih realizujete

 

„Taj i taj astrolog mi je rekao to i to, ako vam nešto znači...“

-Iskreno, ne znači mi, niti me interesuje, jer je to izmedju vas i astrologa koji vam je tumačio natalnu kartu. Ja verujem da nema pogrešnih astrologa i da svako prenese određenu poruku zbog koje ste ga kontaktirali, a pitanje je da li ćete tu poruku čuti ili prečuti. U natalnoj karti astrologa svi klijenti su prikazani kroz određene planete i kroz aspekte koje te planete prave. Jedna od najbitnijih procena svakog profesionalnog astrologa treba da bude ko je ko u našem horoskopu. Svi ste vi moji, i ja sam vaša. Ogledalo smo jedni drugima. I zato sa posebnom nežnošću i budnošću tumačim vašu kartu na moj način. Kolege astrologe poštujem, često ne dam na njih i ako ja ne mogu da dam adekvatnu procenu prosledim kod nekog ko je ekspert za date oblasti, kojima ja ne vladam. Ne možemo svi sve znati, niti biti eksperti u svim oblastima.

Ukoliko imate neko pitanje koje vas buni na temu istina i zabluda o astrologiji, pošaljite me email i rado ću vam odgovoriti.

bottom of page