top of page

„Glavni razlog neuspeha moderne Medicinske nauke je u tome što se bavi posledicama, a ne uzrocima“ – Heal The Self

 

Dr Edvard Bah je bio lekar internista, patolog, bakteriolog i homeopata. Rođen je 1886.godine u Mosliju, pored Birmingema. Studije medicine je završio u Londonu, diplomiravši na Juniverziti Koledžu 1912. Bio je nežnog zdravlja, a predanost poslu paralelno sa istraživačkim radom  izložili su ga preteranim naporima koji su ga doveli do kolapsa. Lekari su mu davali 3 meseca života, ali čim je smogao snage dr Bah se ponovo bacio na rad, jer je želeo da doprinese medicini. Snažno je verovato da mentalna stanja mogu da imaju direktan uticaj na fizičko zdravlje, a bio je predvodjen ličnim iskustvom. Za pet godina predanog istraživačkog rada razvio je 38 cvetnih esencija i preparat prve pomoći kao 39. Rescue Remedy.

 

Godinu dana nakon završetka svog istraživačkog rada je preminuo, 1936.

61562942_2672336459514332_51003834983873

Bahove cvetne esencije

Postoji 38 Bahovih cvetnih esencija i 39.Rescue Remedy, preparat prve pomoći, a svaka od njih je namenjena različitom stanju duha i osećanja. Esencije ne leče fizičku bolest direktno, nisu lek niti su zamena za lek, ali itekako pomažu našem duhovnom skladu, balansirajući emocije i psihu. Doslovno, pomažu ljudima da izleče sami sebe.

 

 

Uloga Bahovog praktičara

Tokom konsultacije, kroz razgovor, praktičar definiše na koji način ste blokirani (strah, krivica, nestrpljenje, manjak samopouzdanja, usamljenost...) što je odličan putokaz koju Bahovu esenciju odabrati da bi se olakšalo vaše stanje. Kapi su namenjene svim osobama, mogu ih koristiti i bebe. Jedini izuzetak su verski razlozi (prilikom spravljanja se koristi malo brendija kao fiksator) ili ukoliko je neko lečeni alkoholičar. Bahove cvetne esencije su takođe namenjene i tretmanu kućnih ljubimaca i biljaka.

Šta bi moglo da nas blokira? Bes, strah, ljubomora, malodušnost, nedostatak voljnog momenta da se pokrenemo, dezorjentisanost, pesimizam...Sva emotivna i mentalna stanja se mogu balasnirati ovim cvetnim esencijama. Esencije mogu da se koriste pojedinačno ili u kombinaciji, mogu se uzimati oralno ili topično. Standardna doza je 4 kapi 4 puta dnevno, a po potrebi se može uzeti i urgentna doza do olakšanja. 

Ovde možete zakazati konsultaciju. 

flyer-bahove-kapi.jpg
bottom of page