top of page

I am Barbie Girl in a Barbie World

RETROGRADNA VENERA U LAVU

23.07 – 04.09.2023.


PIŠE: Jelena ĐOKIĆ


I.S.A.R CAP Profesionalni astrolog

Astroterapeut

Energetski psiholog

Bahov praktičar


Venera je ušla u znak Lava, 05.juna i ostaće do 9.oktobra, što ovaj dug period boji dramatičnim po pitanju simbolike koju nosi planeta Venera – ljubavi, odnosa, umetnosti, novca, luksuznih brendova. Ne treba da čudi što je baš u ovom periodu opšta Barbimanija, što zbog filma koji se prikazuje širom sveta, što zbog koncepta Barbie lutke – ona je čista Venera u Lavu: doterana, negovana, tip top šminka i frizura, zanimaju je samo bogati momci, provod na visokoj nozi, najbolja mesta u gradu i na svetu...


Svoj retrogradni hod, planeta ljubavi, odnosa, novca, lepote Venera počinje sa 28.stepena Lava, 23.jula 2023. u 03:32 u našoj vremenskoj zoni (Beograd). Poslednjih desetak dana mnogi su mi pisali da su videli svoje bišve ljubavi, neki su se pozdravili sa njima, kao ja na primer, a od nekih su bivše okrenule glavu i pravile se da ih ne vide, što je bio slučaj kod mog prijatelja. Bilo kako bilo, kada je Venera retrogradna to obično nije srećan kod za miran i stabilan ljubavan život, često se tokom tranzita retrogradne Venere javljaju bivše ljubavi, ali više kao podsećanje na nešto što nije valjalo, jer da je valjalo trajalo bi u vremenu, zar ne?

U karti trenutka početka retro hoda planete Venere za Beograd, ASC je u znaku Raka. Vladar je Mesec na 27.stepenu Device, na mestu pada Venere u ezgaktnoj opozicji sa Neptunom na stepenu egzaltacije Venere. Oh, la la! Kakav kuršlus medju zvezdama! Mesec se, kao vladar trenutka, našao u 4.kući, kući kojom prirodno vlada znak Raka i gde je on svoj na svome, ali opet u izazovnom aspektu sa Neptunom koji briše emotivne granice. Moguće je zadržavanje vode u organizmu, stvaranje edema, limfa se usporava, oticanje. Preporuka je odlazak na limfnu masažu i na presoterapiju. U slici meseca leži astro simbolika majke, žene, klijenata, pa kad je on u Devici – zdravlje je tema broj 1, a kako je na stepenu pada Venere onda sasvim sigurno jedan od fokusa jeste reproduktivno zdravlje, koje strada zbog dugogodišnjeg osećaja krivice ili misli da niste dovoljno dobre i da su drugi bolji od vas. Opozicija sa Neptunom hoće da donese maglovite dijagnoze, ali drage moje žene molim vas da tokom ovog leta obavezno uraditie veliki godišnji sistematski pregled kod ginekologa. Neka to bude obavezno tokom tranzita retro Venere. U narednom periodu puno će se pričati o emocijama, tako da je jedan od predloga i rad na svojim emotivnim i psihološkim stanjima. Ja sam ovog leta ponudila paket astrohealing sesija – za 3 uplaćene dobijate 2 gratis, što je 5 meseci rada na balansiranju svojih emocija i psihe. Ako ste zainteresovani da otpustite emocije koje vas sabotiraju i blokiraju pišite mi na prepoznavanje29@gmail.com





Na dan kada Venera kreće retrogradan hod Sunce je na poslednjem stepenu znaka Raka, jednom od najmoćnijih mesta u Zodijaku, jer se na 29.Raka i 0.Lava smenjuju dva svetla – Meseca (Rak) i Sunca (Lav). Sunce je u egzaktnoj opoziciji sa Plutonom i daje mogućnost da probudite svetlo u sebi, tačnije da pomognete sebi da izadjete iz mračnog tunela bilo svojih emocija bilo odnosa u kojima se nalazite, a ne donose vam svetlo već tamu u život.


Drugi energetski centar u našem fizičkom delu (Venerin) je smešten u donjem delu stomaka, i tu su naši reproduktivni organi. Blokirajuća emocija je krivica, a kada smo u balasnu javlja se osećaj čiste radosti i zadovoljstva. Odmor. Neopiranje. Prihvatanje. Zahvalnost – dobitna je kombinacija za balansiranje Veneri­nog centra. Osobama koje imaju izazovne as­pekte Venere, Veneru koja je u padu ili izgonu, ili pak retrogradna, svakako nije lako. Zapitajte se šta želite. Šta zaslužujete? Šta vam je potrebno da budete, imate ili dobijete da bi­ste ostvarili svoju želju? Nekima će lako poći za rukom da definišu svoje želje, a nekima ne. Šta je čovek bez želja? Prethodni vek doneo je broj­na stradanja, ratove, razne revolucije, buntove, i mnogi ljudi su imali želju da budu siti i bogati. Kada pitate roditelja šta bi najviše voleo za svo­je dete, gotovo svaki će odgovoriti: da je zdravo i srećno. Sreća kao merna jedinica ne postoji. Za svakog je sreća nešto drugo. Za mene je, na primer, sreća da budem slobodna i da ne zavi­sim ni od koga, ni materijalno, ni emotivno. Da putujem, da upoznajem nove kulture, da učim, da čitam. A za vas? Šta je za vas sreća?





U KOM JE ZNAKU VAŠA VENERA?


OVAN – vatrene ste i zaljubljive prirode; nije na­ročito povoljan znak, jer je u Ovnu Venera u iz­gonu, te se ne oseća baš najbolje.


BIK – čulni ste, nežni, strastveni, Venera je u se­dištu u Biku i ova pozicija je dobra, taktilni ste, volite da osetite sve putem dodira.


BLIZANCI – skloni ste flertu, obožavate mental­ne igrice, nadmudrivanja, šalu, pošalicu, smeh… vi ste veliko dete.


RAK – brižljivi ste, požrtvovani, ponekad patite od nedostatka ličnog samopouzdanja, veoma su vam bitni mir i sklad u porodičnom domu.


LAV – u ljubavi pružate mnogo i nesebično se dajete celim svojim bićem, ali isto tako veoma vam je bitna i materijalna sigurnost. Želite da ste centar sveta svom voljenom biću.


DEVICA – u ovom znaku Venera je u padu i naj­češće je veoma stidljiva, oduvek zna da treba da se uda i stremi ka tome, možete imati povre­mene osećaje krivice da niste dovoljno dobri ili vredni, da ne zaslužujete.


VAGA – ovim znakom vlada Venera, šarmantni ste, graciozni, lepih manira, veoma polažete na harmoniju i sklad u odnosima.


ŠKORPIJA – u ovom znaku Venera je u izgonu, a oni sa Venerom u Škorpionu vole da se hrane strahovima. Uvek je prisutan neki strah, najče­šće prenet iz genetike i to u većini slučajeva ve­zan za potomstvo. Ovde treba raditi na precima i pročistiti reku predaka.


STRELAC – po pitanju ljubavi ste optimistični, veseli, zagledni u budućnost, često bez fokusa, skloni idealizaciji. Puni ste vere u sebe i pucate od samopouzdanja.


JARAC – delujete hladno, nepristupačno, kao da nemate emocije. Drugi vas vide kao hladnu oso­bu bez srca, a vi ste zapravo duboko emotivni, nadasve stidljivi i najviše na svetu biste voleli da vas niko ne muva i ne dira. Zemljana Venera se uvek udaje da je drugi ne bi smarali.


VODOLIJA – otvoreni ste za sve opcije, volite da probate sve stilove u ljubavi, drugi vas mogu smatrati čudakom, ali vi znate da ste svoji.


RIBE – u ovom znaku Venera egzaltira, sva je kao od morske pene satkana; skloni ste mašta­nju, sanjarenju, prepuštanju, za vas je sve kao nežni dodir čipke, čulni ste, saosećajni, puni to­pline, razumevanja… uvek spremni da voljenoj osobi pokažete bezuslovnu ljubav.


ŠTA MOŽETE DA OČEKUJETE TOKOM TRANZITA RETROGRADNE VENERE U ODNOSU NA VAŠ PODZNAK?


PODZNAK OVAN

Venera se šeta kroz vašu petu kuću, kuću ljubavi zabave. Izlazite, dejtujte, glavna ste Zvezda svake zabave. Privlači vas da sedate u restoranima, uživate u društvu bitnih ljudi, ako ste muškarac u društvu lepih žena, mahom plavuša. Smeši vam se ljubav sa nekim koga znate dugo, ali do sada nije bilo prilike da se spojite. Tu osobu poznajete preko druge ženske osobe, koja vam je zajednički poznanik. Sredinom jula severni čvor je ušao u znak Ovna, što je vaše polje braka, tako da nije isključeno da je upravo ova osoba ona sa kojom stupate u brak u narednih godinu i po dana.


PODZNAK BIK

Venera se nalazi u četvrtoj kući, doma, porodice, nekretnina, pa se otvara mogućnost za puno lepih I radosnih trenutaka unutar doma. Takodje mnogi od vas renoviraju stan ili kuću, a jedina mana je što je Jupiter u znaku Bika, pa može doći do neplaniranih troškova pošto ste široke ruke. Posvetite se majci, neka obavi sve sistematske preglede, zdravlje može biti osetljivije.


PODZNAK BLIZANCI

Držite se plana i fokusa tokom tranzita Venere kroz vašu treću kuću. Ona simboliše kratka putovanja, način razmišljanja, komunikaciju, saobraćaj, druženje sa komšijama i rodbinom, ali i pisanje. Ako ste planirali da pišete nešto već duže vreme ili ste započinjali, sad je vreme da to završite, posebno ako je tema vezana za ljubav ili novac. Puno izleta i kratkih putovanja vam se smeši sa drugaricama i sestrama.


PODZNAK RAK

Venera se šeta kroz vaše drugo polje, koje se odnosi na finansije, sistem vrednosti i način kako se hranite. Sa tranzitom retro Venere neko ko vam duguje novac isplaćuje ga. Dobar je period da povedete računa o tome šta jedete, kao i da preipsitate sistem vrednosti koji ste do nedavno imali. Takodje značilo bi vam da pročitate neku knjigu o finansijama a moj predlog je “Pametna žena, bogata žena” od Dejvida Baha. Ona je pomogla milionima žena širom sveta kako da pametno upravljaju novcem.


PODZNAK LAV

Venera je od 5.juna u vašem prvom polju, polju fizičkog izgleda, pa sijate i blistate. Tokom tranzita retrogradne Venere ne savetuje se da radite bilo kakvu estetsku intervenciju na licu ili telu, niti da menjate oblik ili boju kose. Poseban oprez se savetuje jer Jupiter u Biku pravi kvadrat sa retro Venerom, te bi to moglo da znači da ćete pretplatiti ili platiti više nego što se zamislili taj estetski zahvat.


PODZNAK DEVICA

Planeta ljubavi se šeta kroz vaše polje tajni, koje prirodno odgovara znaku Riba jer se 12.kuća odnosi na taj znak. Samim tim u vašem životu prisutna je tajna ljubav, nešto što je za vas poput čarolije, najuzvišenije. Moguće je i da krijete od vašeg partnera, jer ne želite da izadje u javnost nešto što je toliko lepo i čisto kao što je vaša ljubav. Štipate se, kao da ne verujete da vam se to stvarno dešava. Po prirodni ste veoma sumnjičavi, a vaš partner još nije napravio ni jednu grešku. Želite da tu ljubav i taj osećaj zadržite samo za sebe i da što duže ostanete na svom čarobnom ružičastom oblaku.


PODZNAK VAGA

Savršeno vreme za druženje sa sestrama, drugaricama i prijateljicama, pregršt izlazaka na top mesta, uz provod sa sedam zvezdica. Tokom tranzita retro Venere može se ponovo pojaviti drugarica iz srednje škole sa kojom ste se divno družili, ali su vam se putevi razišli. To prijateljstvo je za vas bilo posebno i sada imate priliku da ga opet aktivirate.


PODZNAK ŠKORPIJA

Venera u Lavu se šeta kroz vaše 10.polje, koje se odnosi na status i karijeru. Obzirom da tokom retrogradnog hoda, krajem jula I početkom avgusta pravi kvadrat sa Jupiterom, povedite računa da se ne sazna na neku vašu seksi avanturu na poslu. Možda će vam se udvarati neko ko je na većem položaju od vas, neko ko je zauzet, pa dobro razmislite da li vam takva afera treba. Ovo je ujedno I polje porodice koju ste stvorili, pa otvorite četvere očiju da li je tu sve kako treba ili se pojavila neka treća osoba. Mogući neplanirani troškovi u domu (renoviranje koje prevazilazi projektovani budžet).


PODZNAK STRELAC

Od 5.juna kada je Venera ušla u vaše deveto polje, kojim prirodno vlada Jupiter i znak Strelca, ne smirujete se. Kao da ste se pretplatili na putovanje u inostranstvo, obišli ste više gradova i zemalja. Tranzit retrogradne Venere donosi vam u život nekog bivšeg ultra bogatog partnera, koji je avanturista, svetski čovek, nekog ko je pravi Jupiter – vaš mentor, učitelj, inspiracija i neko ko vam širi vidike, a bogme vas i voda po belom svetu o njegovom trošku.


PODZNAK JARAC

Tranzit Venere kroz vaše osmo polje nije posebno dramatičan, jer je Venera zadužena za novac, odnose, sistem vrednosti i hranu ovde da vam pomogne da se transformišete u ovim oblastima. Venera se u 8.kući oseća kao da je lošem dostojanstvu, jer je to škoprionska kuća, a Venera je u Škorpiji u izgonu. U ovom slučaju pomoći će vam da odbacite hranu koja vam ničemu ne služi, što znači da ćete promeniti režim ishrane do početka septembra, mada o tome već od početka juna razmišljate. Postoji mogućnost da zaradite veliki novac od drugih ljudi tj. da dobijete i više nego lepu provizuju za prodaju stvari iz nečijeg nasledja (nakit, biblioteka, knjige, antikviteti…).


PODZNAK VODOLIJA

Najzaljubljeniji ste ikada, mnogi od vas su poželeli da kažu sudbonosno DA. Čak iako niste od 5.juna potpisali bračni ugovor, tako se osećate – kao da ste ušli u brak. Svakako savet tokom perioda retrogradnosti Venere je da se ne potpisuju bračni ugovori, tj.da se ne stupa u brak gradjanski. Ukoliko ste se razveli, a još uvek niste našli novog partnera, bivši partner vam se može javiti da se vidite i razgovarate. Ne pristajte ni pod tačkom razno J ideja uopšte nije dobra.


PODZNAK RIBE

Muči vas zdravlje. Venera u 6 se oseća kao da je u znaku svog pada, znaku Device, tako da je sav vaš fokus usmeren ka toj oblasti. Na udaru su organi u simbolici planete Venere: jajnici, jajovodi, bubrezi, vagina, vene, koža, obrazi, pupak, donji deo ledja (krsta). Do polovine jula Mars je bio u znaku Lava, tako da ako ste tada bili u prilici oda obavite neku hitnu hirušku intervenciju to je bio dobar znak.




Direktni hod će Venera započeti sa 12.stepena znaka Lava, 04.septembra 2023.



bottom of page