top of page

VENERA U ŠKORPIONU Sve ili ništa u ljubavi

Updated: Nov 27, 2022

"Dok god ima mraka ima i svanuća", Ivo Andrić


Piše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut


Od 21.11.2020 – 15.12.2020.Venera boravi u Škorpionu, znaku svog izgona.


Kakva je žena sa Venerom u Škorpionu?

Prva ključna reč za ženu sa Venerom u Škorpionu je kontrola. Druga ključna reč je drama. Dakle, jasno je da kod žena sa Venerom u Škorpionu nema pretvaranja, ona ne glumi nevinašce, saspe vam sve u lice. Često se dešava da ona zavoli tek kad oseti ili namiriše opasnost. Loži je to da je u zabranjenim odnosima. Veliki broj Venera u Škorpionu su udate, ali opsednute drugim, najčešće zauzetim muškarcima. Jure ih, proganjaju, pišu mejlove, šalju fotografije. Još više se zapale ako je nešto zabranjeno. Ona mora da se bori za to. Često joj se nameštaju zauzeti muškarci, ume da bude u paralelnim vezama. Posvećuju se maksimalno partneru i uživaju u tome da im budu terapeut, te ćete često čuti ženu sa Venerom u Škorpionu da kaže da je ona napravila čoveka od svog muškarca. I opet nije zadovoljna njime. Jer dramaturgija mora da se desi.

Ako je vaša Venera u znaku Škorpiona u ljubavi igrate na sve ili ništa. Mesec je u padu u znaku Škorpije, a Pluton u egzaltaciji. Vi ste izuzetan psiholog i detektiv. Privlači vas sve što je okultno, a velika je verovatnoća da obožavate astrologiju i sve što ima veze sa budjenjem kundalini energije.

Sposobni ste da volite duboko i žudite za intimnošću. Škorpija se ne plaši ničega, a kada se Venera, planeta ljubavi i odnosa, nađe u ovom znaku, ljubavne veze su intenzivne. Škorpija je znak koji uspeva u kriznim situacijama, pa im predvidljive veze nisu preterano interesantne.

Ljubomora i posesivnost su česti u vezama žena sa Venerom u Škorpionu. Seksualno su intenzivne žene, ali ne žele samo telo svog partnera, već i dušu. Seks bez intimnosti im nije zanimljiv. Kao žene su veoma plodne i imaju često puno dece.


Najdominantniji strah je strah od izdaje, samo povedite računa da se on ne ostvari, pošto imate veoma moćne misli. Kada ste nesigurni u osećanja svog partnera prema vama, pribegavanje igrama moći i kontrole može vam izgledati kao prirodan put, čak i dati privremene željene „rezultate“, ali dugoročno može imati katastrofalne posledice. Ako naučite da se prepustite i imate poverenja u svog partnera, možete učiniti čuda u bilo kojoj vezi. Kada ste u najboljem izdanju, ne bojite se intimnosti i u svojim vezama pružate izvanrednu strast, koja je neuporediva sa bilo kojom drugom Venerom iz Zodijaka. Umete da budete odane do bola.


Svake godine odigrava se povratak Venere. U pitanju je datum kada Venera zauzme istu poziciju kao na dan kada ste rodjeni. Taj dan bi trebalo posebno proslaviti i obeležiti ritualima u simbolici Venere, a ako vas zanima kada je to i kako da izgleda proslava Venerinog povratka, uz balansiranje Venerinog energetskog centra, možete zakazati konsultaciju putem ovog linka



Glumica Demi Mur ima Veneru u Škorpionu, briljirala je ulogom u filmu "Striptiz"

Pozitivne psihološke osobine Venere u Škorpionu: ogromna unutrašnja energija, duboko preživljavanje iskustava, strastvenost, magnetičnost, tajnovitost


Negativne psihološke osobine Venere u Škorpionu: osvetoljubivost, ljubomora, destruktivnost, tvrdoglavost, okrutnost

Dr Ana Žikić, lekar zapadne i kineske medicine istinska je isceliteljka sa Venerom u Škorpionu

Muškarac sa Venerom u Škorpionu

Kakve devojke ga privlače?

Muškarci sa Venerom u Škorpiji vole žene koje su zavodljive i misteriozne. Privlače ga dame koje su dinamične i moćne, a ne pasivne ili slabe volje. On poštuje snažnu ličnost.  On je vrlo direktan muškarac. Ako mu se dopadnete učiniće sve da vas dobije. Erotičan i senzualan, često ima više partnerki jer samo jedna ne može da ga zadovolji ma koliko da mu odgovara u krevetu i ispunjava sve pervezne želje. Može vas iznenaditi neverovatna emocija koja izadje iz njega dok ste u krevetu. On seks doživljava kao transformaciju. Šta muškarac sa Venerom u Škorpionu traži od žene? Odanost i lojanost. Pomalo čudno za nekoga ko to nije u stanju da garantuje za sebe?
Šta možemo da očekujemo tokom tranzita Venere kroz 
znak Škorpiona u 2020?



U periodu od 21.11.2020 – 15.12.2020. Venera boravi u Škorpionu i obrazovaće niz, mahom pozitivnih aspekata i jedan izazovan (opoziciju)


27.11.2020.


Egzaktna opozicija Venere u Škorpionu sa Uranom u Biku, na 7.stepenu


Kako je u pitanju opozicija na 7.stepenu (stepenu partnerstva i znaka Vage) mogu se očekivati nagli preokreti u ljubavnom i bračnom životu, i puno stresa oko ljubavi. Veliki broj veza će se iznenada prekinuti. Uran ne može da voli samo jednu osobu, već ima potrebu da podeli ljubav na više osoba. Nekoliko dana pre mogu se probuditi razne strasti, biće uzavrelo, a pervezije će se lakše realizovati uz ovaj aspekt. Inače, često je kod homoseksualaca i svingera prisutna postavka Urana i Venere u izazovnim aspektima (opozicija, kvadrat). Najmanje što se može očekivati sa ovim tranzitom su paralelne veze. Dodatno, tog dana je i Mesec u znaku Bika te obazuje konjukciju sa Uranom, pojačana je nervoza, nemir, rasprave sa ženama i raskidi, pa i razvodi.


06.12.2020.

Egzaktan trigon Venere u Škorpionu sa Neptunom u Ribama, na 18.stepenu


Sjajno vreme za idealizaciju, zanesenost, maštu o ljubavi, težnji idealu. Svi oni koji su sanjali svoju ljubav sada je pronalaze. Ako je neko od vas u meditaciji ili intergraciji duša u budućnost video svog partnera ili partnerku velika šansa je da se pojavi u realnom svetu. U vazduhu je energija zaljubljenosti i snažne inspiracije. Oni koji imaju natalno povoljnu postavku Venere i Neptuna (sekstil ili trigon) mogu se nadati ljubavi sa nekim ko je sa mora ili ko mnogo voli more, a najbezazlenija opcija je da nadju ljubav na moru. Maštaju da se venčaju na obali mora i kažu da svojoj ljubavi pred morem, nebom, suncem ili zvezdama, dok ga duboko i nežno gledaju u oči i miluju ga svojom energijom. Zašto Venera toliko voli Neptuna? Zato što Venera egzaltira u Ribama, u znaku gde je Neptun vladar. Zato je ljubav najlepša kad je tajna, traži stalnu čaroliju u vezi.


10.12.2020.

Egzaktan sekstil Venere na 23.stepenu Škorpiona i Plutona na 23.stepenu Jarca


Mnogi će iskusiti neobičnu, duboku i strastvenu ljubav, koja je jača i od smrti. Čak i ako se nešto nepredvidjeno desi u tom odnosu koji započne ovih dana, čim se ponovo budu sreli javiće se magnetska privlačnost. Ljubav koja se rodi pod ovim aspektom, radja se u najopasnijem trenutku poput rata ili nasilja, a sada aktuelnog prvog biološko-virusološkog rata izazvanog pandemijom Covid 19. Ljubavi koje se dese i zažive u ovom periodu su ljubavi do smrti



14.12.2020.

Egzaktan sekstil Venere na 28.stepenu Škorpiona i Jupitera na 28.stepenu Jarca


Povoljan aspekt izmedju Venere i Jupitera u natalnoj postavci govori o sreći i uspehu u braku, a u tranzitu i to donosi. Veze koje otpočnu u ovom periodu biće srećne, plodonosne, blagoslovene. To su veze koje brzo vuku u brak.


15.12.2020.

Egzaktan sekstil Venere na 29.Škorpiona i Saturna na 29.stepenu Jarca


Ko ima natalnu povoljnu postavku Venere i Saturna tokom života ima ili znatno starije ili znatno mlađe partnere. Ovaj tranzit bi mogao da donese takve veze, sa većom razlikom u godinama. Ove dve planete se vole, jer Saturn (vreme) egzaltira u znaku Vage (jednom od vladara Venere, znaku odnosa) te ovaj aspekt može doneti stabilnost i dugotrajnost. Ono što bi 29.stepen (anareta, rušilac i ne baš omiljen medju astrolozima, što nije slučaj i kod mene, jer ja u svim slabostima vidim najveću snagu i izazov da se prevaziđe) mogao da donese je, da prvo jedna veza mora da se završi da bi druga otpočela ili da je došao red na karmičku ljubav, tj. da se pojavi veoma bitna osoba iz prošlog života i oživi sećanje.



Slavna književnica Isidora Bjelica imala je Veneru na 3.stepenu Škorpiona, na izuzetno moćnom stepenu - gde je Pluton u egzaltaciji, a Mesec u padu - njena ljubavi je bila intezivna i do smrti

Poznate dame sa Venerom u Škorpionu:


Isidora Bjelica, dr Ana Žikić, lekar zapadne i kineske medicine, Vinona Rajder, Demi Mur.



bottom of page