top of page

VENERA U VAGI Dama od stila

Updated: Oct 28, 2020

Piše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut


Kakva je žena sa Venerom u Vagi?

Ova dama je pre svega izuzetno šarmanto i nadasve socijalno biće. Ona uvek ima partnera. Ne ume da bude sama. Otmena je, elegantna, uvek obučena sa stilom, njen dom je uredjen sa puno ukusa. Dama je par ekselans. Poseduje fine manire, lepo se izražava i komunicira sa puno uvažavanja. Srdačna je i predusretljiva prema drugima. Svojom pojavom deluju magnetično na suprotan pol. Venera vlada znakom Vage, isto kao i znakom Bika, ali su u pitanju dve potpuno različite energije. Vaga je vazdužni element, a Bik zemljani. Zato se Venera u Vagi vezuje za veštinu komunikacije i lepotu izražavanja, dok se Venera u Biku vezuje za sklonost ka materijalnom. Mada i Venera u Vagi voli lepe i skupocene stvari. Žena se Venerom u Vagi često ne makne prstom a sve joj sleti na zlatnoj tacni 😊 muškarci i očevi ih obasipaju skupocenim znacima pažnje. Dame sa Venerom u Vagi su više zaljubljene u romantiku i maštare o ljubavi i odnosu, nego što su zavodnice i opasnice u krevetu. One vole da flertuju, da izlaze na romatnične večere, obožavaju cveće i sveće, a kad dodje trenutak da se konkretizuju stvari umeju da budu neiskusne. Posebnu pažnju posvećuju da zadovolje partnera. Umeju da budu provokativne na tihi način. Njihova potreba za ravnotežom i savršenstvom u vezama može se manifestovati u pogrešnim trenucima. U krevetu ove ljubavnice žele da stvari budu uravnotežene. Posebno su im inspirativne seksualne igre u kojima se igraju određenih uloga. Imaju snažnu potrebu za promenama, žele da napreduju u svom seksualnom izražavanju. Ako ih usrećite dobićete ljubavnicu koja će razmišljati o vama i vašim potrebama. 




Pozitivne ključne reči za Veneru u Vagi: staložena, promišljena, izbalansriana, prijatna, šarmantna, pravedna.


Negativne ključne reči za Veneru u Vagi: spora, neodlučna, ogorčena, proračunata, hladna.

Kakav je muškarac sa Venerom u Vagi?


Oni igraju na više frontova. Šarmanti su, neodoljivi, šmekeri i osvajaju žene sa lakoćom, pre svega svojim umećem komunikacije. Njihovim ženama nije lako, ali ih retko ostavljaju zbog neke druge, treće, pete žene. Majstori su manipulacije i skloni su paralelnim vezama. Nisu odani kao partneri. Kakve ga žene privlače? One sa stilom, doterane, lepih manira, ultra ženstvene i obučene po poslednjoj modi. Odbijaju ga proste žene, one koje glasno pričaju, psuju, i ponašaju se kao kočijaši. Kada vas pozove da izađete budite maksimalno doterane i skladno obučene i ubek našminkane.

Šta možemo da očekujemo tokom tranzita Venere kroz znak Vage u 2020?


Venera je planeta ljubavi i odnosa, i kada se nadje u odrđenom znaku nagalašava kvalitet te priče. U prethodnom periodu, dok je boravila u znaku Device, gde je u znaku svog pada mnoge ljubavi su se

okončale, devojke nisu bile zadovoljne. Sada menja znak i ulazi u znak u Vage u kome je u sedištu. To bi trebalo da bude ok, ali ove 2020.mnogo toga nije ok.


U narednih mesec dana, koliko traje tranzit Venere kroz znak Vage planeta odnosa i lepote obrazovaće niz izazovni aspekata:


09.11.2020.


Venera na 15.stepeni Vage u egazktnoj opoziciji sa retrogradnim Merkurom na 15.stepeni Ovna

Neke stare ljubavi se ponovo javljaju. Žene u braku ili dugim vezama biće na ispitu vernosti. Uzbuđivaće ih tajni odnosi, ali kako je Mars retrogradan može doneti veoma napete muškarce u život, sklone da ekspolodiraju ili naprave scenu, zato savetujem dodatan oprez svim damama koje su u paralelnim vezama, gde pored muža ili dečka imaju ljubavnika. Takodje se mogu pojaviti tračevi da je neka poznata žena bila nekad u vezi sa nekim poznatim muškarcem, pa je na taj način kompromituje u javnosti sada.


15.11.2020.


Venera na 22.stepeni Vage u egzaktnom kvadratu sa Plutonom na 22.stepena Jarca

Ni malo lagani dani za žene, a posebno one sa natalnim sećanjem i kontaktom ove dve planete. Mitološki Pluton je bog podzemlja, a Venera boginja lepote i ljubavi. Kada se sretnu ove dve planete u izazovnom aspektu eto slike posesivnosti, fatalne privlačnosti koja nije zdrava. Pluton iz znaka Jarca može pomoći Veneri iz Vage da okonča neke odnose, posebno one koji nisu zdravi. Stari opsesivni obrasci se završavaju.


16.11.2020.


Venera na 23.stepenu Vage (stpen na kome je fiksna zvezda Spika) u egzaktnom kvadratu sa Jupiterom na 23.stepenu Jarca (militantan stepen)

Ljubavni afera će biti na sve strane. Čućete za neku drugaricu, neku udatu ženu, neku koja je ljubavnica uvaženom gospodinu, sudiji ili ministru...pričaće se i da jedan mnogo bitan ima više ljubavnica...


18.11.2020.

Venera na 27.stepenu Vage u egzaktnom kvadratu sa Saturnom na 27.stepenu Jarca (veoma blizu stepena egzaltacije Marsa). Kada se ove dve planete nadju u izazovnom aspektu poput kvadrata, konjukcije ili opozicije znak je nemogućih ljubavi, teško ostvarljivih, onih gde se pati, jer postoje razlike u godinama, ili roditelji ne prihvataju partnera osobe. Nema puno uživanja sa ovim aspektom. Lagana Venera biva sputana od strane strogog Saturna.


Tokom perioda tranzicije Venere kroz znak Vage neće biti mnogo uživanja, Saturn ograničava provode, retro Mars i delimično retro Merkur (do 3.11) slabe imuni sistem, stare veze su na ispitu i okončavaju se jer nisu zdrave, a one koje započnu nose „por favor“ dinamiku koja ne može dugo da potraje.



Šta je savet u ovom periodu? Kako da premostimo ove izazovne apsekte koji sputavaju uživanje?


Posvetite se maksimalno najvažnijem odnosu – odnosu sa samim sobom. Pre svega se dobro porazgovarajte sa sobom, na jedan papir napišite ko su vam prijatelji, šta su vam priroteti i u čemu uživate. Lakoća i odmor moraju biti visoko na listi prioriteta. Pravi je trenutak da ništa ne morate. Da ne morate da odete na druženje gde vam nije prijatno, niti na slavu kod rodbine koju ne volite i koja vas stalno nešto pecka i proziva.

Ne pecajte se na druge ljude i na njihove nestabilnosti. Sada je najbitnija stabilnost u vama.

Poznate dame sa Venerom u Vagi: Sandra Niketić, Snežana Borjan, Grace Kelly, Sladjana Tomašević, Claudia Schiffer

bottom of page