top of page

Totalna Solarna eklipsa 14.12.2020.

Updated: Dec 15, 2020

Mlad Mesec ovog 14.12.2020 .praćen je pomračenjem Sunca. Šta to tačno znači? Šta je pomračenje Sunca ili solarna eklipsa?


PIŠE: Jelena Đokić, profesionalni astrolog i astroterapeut


Solarna eklipsa, u narodu poznata kao pomračenje Sunca, nastaje kada se Mesec nađe između Zemlje i Sunca i na taj način zakloni sunčev disk. Bitno je da se sve dešava na mlad Mesec, u blizini do 15 stepeni od mesečevih čvorova. Da bi eklipsa delovala na nekoj teritoriji, bitno je da se ona sa iste vidi. Ova eklipsa biće vidljiva iz Čilea i Argentine. Osa čvorova se u trenutku ove eklipse nalazi na 19.stepeni Strelca (južni čvor) i Blizanca (severni čvor).


Solarna eklipsa se odigrava na 23.stepena 08 lučnih minuta Strelca, gde se nalazi fiksna zvezda Ras Al Hag (glava Zmijonoše) iz sazvežđa Zmijonoše, prirode Venera Saturn po Ptolomeju.


Mnogi lekari imaju ovu fiksnu zvezdu na ličnim planetama ili uglovima horoskopa. Na primer Dipaku Čopri vrh neba – MC – počinje na fiksnoj zvezdi Ras Al Hag.

I škotski bakteriolog Sir Aleksanar Fleming, dobitnik Nobelove nagrade za otkriće penicilina je takodje imao vrh neba na ovoj zvezdi, baš kao i Merkur.


U narednih 6 meseci možemo očekivati da vakcina protiv Covid 19 zaživi u celom svetu.





Vladar solarne eklipse je Mesec u Strelcu u 6.kući. Ako posmatramo iz ugla mundane astrologije u Mesecu leži slika naroda, a 6.kuća je kuća zdravlja i posla na koji svakodnevno idemo te ukazuje da su ove dve oblasti prilično izazovno postavljene i ugrožene u narednih 6 meseci. I dalje će biti prisutan rad od kuće, a u prvom planu će biti jačanje ličnog imuno sistema. Svaka vrsta preventive je dobro došla: suplementi, zdrava ishrana bez veštačkih šećera, glutena, mlečnih proizvoda i kafe, domaći čajevi, čišćenje creva po metodi dr Šulca, odlazak na akupunkturu, što manje vesti i ljudi koji se plaše. Iskoristite ovaj period da očistite kuću, okućnicu, garažu od svega što vam više ne treba. Napravite red (to traži totalna eklipsa u 6.kući), bacite sve što vam više ničemu ne služi, što je okrnjeno, polomljeno. Izbacite emocije koje vam ničemu ne služe i nemojte se vidjati sa ljudima koji vam kradu enegriju i vreme. Bahove esencije koje bi vam prijale bi mogle biti Crab Apple i Wild Oat, jer će nedostajtati osećaj globalnog putokaza. Mnogi neće znati na koju stranu da krenu, gde da se fokusiraju i koje brojne talente da iskažu. Svakako je I dalje prisutna opterećenost virusom Covid19, te je odlična preventiva Crab Apple. No da biste tačno znali koja je vasa kombinacija da izbalansirate emotivna i psihološka stanja u kojima ste se našli možete zakazati konsultaciju




Opšti uticaj fiksne zvezde Ras Al Hag je takav da donosi sklonost zaraznim oboljenjima, narkomaniji, preteranoj upotrebi alkohola i duvana. Sa ovom zvezdom uvek postoji opasnost od trovanja, bilo da je od hrane ili nečeg drugog. Dakle ne preterujte ni u čemu u narednih 6 meseci, jer je dodatno Neptun u kvadratu sa svetlima. A gde je Neptun, tu je i neptunisanje, posebno kada nisu definisane ego (Sunce kvadrat Neptun) i emotivne (Mesec kvadrat Neptun) granice.


Dobra stvar u celoj postavci totalne solarne eklipse je što što Mars iz Ovna (energija, akcija, snaga) pravi trigon sa Suncem i Mesecom u Strelcu. Imaćemo pobednički duh.


Izazovna stvar je što Neptun iz Riba kvadrira Mesec, Sunce i Merkur u Strelcu te su moguće prevare, obmane, ego momenti svetskih lidera, preemotivne situacije, greške. Na mundanom nivou mnogi svetski lideri mogu imati problema sa zdravljem, kao i neartikulisanom energijom koja ih lagano može odvesti u destrukciju, jer je Mars u kvadratu sa Plutonom.


Kad god se eklipse dešavaju uvek su prateće elementarne nepogode. Setite se eklipse 21.juna 2020.(kada su bili izbori u Srbiji) – u tih par dana od poplava je stradala Ljubovija, Šabac, Loznica, deo Krupnja…Eklipsa je bila u vodenom znaku, a sada je u vatrenom – mogu se očekivati požari u predelima mnogo udaljenim od nas poput Australije i Novog Zelanda, kao i erupcije vulkana.


Mesec je najjači provodnik uticaja fiksnih zvezda, pa se kroz sliku ovog Meseca najbolje oslikava škorpionska priroda sazvežđa u kom se odigrava ova totalna solarna eklipsa. Opasnost dolazi od ljubomornih žena, tako da će te u narednim mesecima često čuti za brojne takve žene, bilo u vašoj najbližoj okolini bilo u javnosti. Veoma je važno da u narednih šest meseci ovladamo svojim unutrašnjim porivima i našom skrivenom energijom, kako bismo preokrenuli ove izazovne aspekte u svoju korist, a ne da rade protiv nas. Kako je Merkur u konjukciji sa Suncem i Mescom, orbisa 3 puno će se pričati i pisati (simbolika treće kuće se vezuje za znak Blizanca, medije i komunikaciju) o brojnim kriminalnim radnjama, a izvestan broj muškaraca će se naći u opasnosti. Kako je sazvežđe Škorpiona povezano sa mitom o Asklepiju, zaštitniku lekara i farmaceuta dodatni oprez se preporučuje u načinu lečenja – treba sagledati sve mogućnosti, a ne isključivo birati samo jednu stranu u ovom slučaju stranu zvanične medicine i farmacije. Ne zaboravite da je preventiva više od pola zdravlja i da čarobna pilula ne postoji. Ko se čuva i Bog ga čuva!


bottom of page