top of page

LUNARNA EKLIPSA Pun Mesec u Blizancima

Updated: Nov 29, 2020


Ples Sunca, Meseca, Venere i Urana


Piše: Jelena Đokić, profesionalni astrolog i astroterpeut


PUN MESEC Lunarna eklipsa 30.novembra 2020.


Ova lunarna eklipsa koja se dešava na 8. stepenu znaka Blizanca umnogome će se odraziti na sferu ljubavnih odnosa i finansija, jer su se upleteni našli i Venera (planeta novca i odnosa) i Uran (revolucionar, vezujemo ga za promenu, oslobadjanje...). Venera je u znaku svog izgona, u Škorpionu dok je Uran u znaku svog pada u Biku. Kada planete zamene sedišta se zove recepcija i donosi jednu dublju, izazovniju priču. Osim toga, ova opozicija se dešava preko fiksnih zvezda Aldebaran i Antares.




Fiksna zvezda Aldebaran (Oculus Tauri) iz sazvežđa Taurus, smeštena je u levom oku Bika. Po deklinaciji iz 2000. godine nalazi se na 10.stepeni 04 lučna minuta Blizanaca. Po Ptolomeju je u prirodi Marsa. Daje čast, inteligenciju, elokvenciju, postojanost, integritet, popularnost, hrabrost, žestinu, sklonost ka pobuni, odgovoran položaj, javne počasti i sticanje moći i bogatstva kroz druge, ali njegove koristi se retko pokazuju trajnim, a takođe postoji opasnost od nasilja i bolesti.


Moguće su i elementarne nepogode, poplave, potonuća brodova. Aktivni su neprijatelji, a energija koja vlada je izuzetna.


Fiskna Zvezda Antares iz sazvežđa Scorpio prema Ptolomeju prirode Mars – Jupiter, smeštena je u srcu Škorpiona, po deklinaciji iz 2000.nalazi se na 10.stepeni 02 lučna minuta Strelca.


Prirode je Marsa, ali se pridodaju i moći Merkura, Jupitera i Saturna, pa Antares čini ljude žilavim, ratobornim i drskim. Ovo je važna zvezda za vojna lica i za nju se kaže da daje mentalnu budnost, stratešku sposobnost i hrabrost, naročito ako je povezan sa MC, Ascendentom, Suncem ili Jupiterom. Prema tradiciji, Antares je nasilnog karaktera i pripisuje mu se značaj za nasilnu smrt, bilo u borbi ili po zakonu. S druge strane, opasnost može nastati vatrom, oružjem ili mašinama. Smatra se da je Antares nepovoljan za oči, ako je povezan sa Ascendentom, Mesecom ili Suncem.



ZNAČENJE LUNARNE EKLIPSE


Opozicija Meseca i Sunca, dva iluminara, u fokus stavlja odnose u domu i porodici, intimne i bliske odnose. Lunarna eklipsa vam pomaže da resetujete emocije, da oslušnete svoje srce i shvatite šta zapravo želite. Odnosno šta je vašem srcu milo. Dodatno, ovu eklipsu boji opozicija Venere i Urana koja pomaže da se okončaju odnosi koji ne valjaju duže vreme.




Sama karta lunarne eklipse ne donosi ništa tako dramatično, osim ako izuzmemo da krst horoskopa (kuće 1,4, 7, 10) počinje na poslednjim stepenim kardinalnih znakova – dakle vreme je da se okončaju neki stari obrasci.

Ono što je markantno u ovoj karti su minorni aspekti (kvinkunks) koje obrazuju Sunce i Mesec, koji su logično u opoziciji:


Sunce kvinkunks Uran


Pojačani su nervoza i anksioznost. Biće teško opustiti se u narednom periodu. Svaka vrsta pritiska nervira, a osećaj slobode je potrebniji nego ikada. Posebno se odnosi na muški deo populacije, koji žele da žive momačkim životom iako su zauzeti. Snažan je osećaj da se ode iz odnosa, da se oslobodi. Sada je od velike važnosti biti prilagodljiv, fleksibilan i ne opirati se promeni. Potrudite se da ne budete arogantni u svom okruženju, da ne biste ostali bez sjajnih šansi i velikih mogućnosti koje se otvaraju. Moguć je neočekivan događaj sa ocem ili nekim autoriteom koji će vas izbaciti iz ravnoteže i poremetiti vam svakodnevnicu



Venera kvinkunks Mesec


Donosi potrebu za ljubavlju i pažnjom, ali isto tako i tenziju u odnosima, jer dva ženska principa nisu u balansu. Ovaj aspekt više pogadja žensku populaciju. One dame koje imaju ličnu planetu (Sunce, Mesec, Veneru, Merkur) na 8.stepenu Blizanca plus minus 2 stepena mogu okončati vezu ili brak, jer se ne osećaju dovoljno voljeno i ne dobijaju dovoljno pažnje od svog dečka ili supruga. Takodje postoji mogućnost da žene koje imaju Sunce na 8.stepeni Blizanca plus minus 2 stepena insistiraju da se udaju, ako su u dužoj vezi, ali ne nailaze na pozitivan odgovor sa druge strane. Prisutan je snažan upliv majke, koja prenosi na ćerku neku vrstu karmičkog ljubavnog odnosa.


Bonus aspekt


Venera opozicija Uran



Ova opozicija drma oblast partnerskih odnosa, ali i finansija. Neočekivani događaji u ova dva polja mogu itekako doneti nervozu, nemir i anksioznost.


Nedavno se pojavila u vašem životu osoba koja vas je protresla od glave do pete. Efekat je bio kao iskakanje trafo stanice 😊 Odavno se nije dogodila energija takvog intenziteta. Ako ste počeli da se vidjate sa tom novom osobom, to će biti pravi vatromet, ali neko od vas dvoje nije slobodan.


Kada gledamo iz ugla finansija, ovaj aspekt donosi rizik i ulaganje u rizične poslove, a ishod će mahom biti nepovoljan, zato konsultujte svog astrologa pre nego što donesete bilo koju odluku iz oblasti poslovne i finansijske astrologije Možete odabrati brzu konsultaciju ili pak u okviru tumačenja natalne karte ili solarnog horoskopa dobiti odgovore na bitna pitanja:


https://www.jelenadjokic.org/zakazi-konsultaciju





bottom of page