top of page

JUPITER KONJUKCIJA KIRON U OVNU

Iscelimo ranu, da bismo posejali seme novog početka


PIŠE: Jelena ĐOKIĆ, ISAR C.A.P

Profesionalni astrolog, astroterapeut, bahov pratkičar, energetski psiholog



Na samom početku teksta citiraću Barbaru Hend Klou koja kaže: „Kironov uticaj nije stvar, taj uticaj je energetska sila; on je aktivni glagol, a ne imenica“. U natalnoj karti položaj Kirona je kao hijeroglif, koji pokazuje kako se realnosti ukrštaju. On je zapravo ključ za zemaljsku zonu iz koje se pristupa multidimenzionalnosti.


Da li je Kiron planeta? Nije. On je satelit koji kruži izmedju Saturna i Urana, inače dve planete koje vladaju znakom Vodolije. Kiron orbitira u ciklusu od 50 do 51 godine, što znači da u tim godinama imamo prvi povratak Kirona. Pored tog dogadjaja, još dva događaja su veoma važna u našem životu iz domena ciklusa planeta, a to su : prvi Saturnov povratak oko 29. godine života i Uranova opozcija u periodu izmedju 38. do 44.godine koju mnogi nazivaju krizom srednjih godina.


Kada je otkriven Kiron, u novembru 1977.godine bio je na 3.stepenu znaka Bika. To je jedno od moćnijih mesta u Zodijaku, jer na tom stepenu Mesec egzaltira, dok je Pluton u padu.


Prema mitologiji Kiron je postao zvezda u sazvežđu Strelca kada je izgubio besmrtnost. U mitologiji Kiron je bio veliki astrolog-učitelj koji je inicirao iscelitelje, ratnike i čudotvorce. Baš u vreme kada je otkriven 1977.pa u narednih par godina pojavio se new age, učenja tajnih borilačkih veština su postala in, magijska i isceliteljska znanja su se delila. Kironova loza porekla je dokaz njegove ekstremne starosti. Njegov deda je Uran (nebeski otac), a baba Gea (majka Zemlja), roditelji su mu Kronos (Saturn) i Rea (Venera), ali je on rodjen iz nezakonite veze izmedju Kronosa, koji je uzeo oblik konja, i Filirije, morske ninfe. Tako je Kiron polu-životinja, potiče sa Zemlje i iz mora.


Kiron upravlja najintenzivnijim i najmističnijim iskustvima. On vlada duhovnom ekstazom. Kiropraktičari su po njemu dobili ime, jer se veruje da Kiron vlada dlanovima koji isceljuju. U literaturi ga često nazivaju i Hiron.




Trenutno je Kiron u znaku Ovna, a u natalnoj karti ga imaju oni koji su rodjeni u periodu:

01.04.1968 – 18.10.1968.

31.01.1969 – 28.05.1976.

14.10.1976 – 28.03.1977.

17.04.2018 – 26.09.2018.

18.02.2019 – 14.04.2027.

Šta preovladava dok je Kiron u znaku Ovna – pre svega traganje za identitetom, o čemu i svedoči kolektivno budjenje u kome smo trenutno, ali je bilo i aktivno u periodima koji su navedeni da je Kiron bio u ovom znaku. Ljudi koji imaju Kiron u Ovnu su hrabri ljudi, pioniri u svakom segmentu svog života. Ratnička energija je za njih najmoćnija manifestacija. Najvažnija lekcija je da nauče da kroz sistem razvijaju disciplinu, jer ne podnose pritisak sistema.


Kakav je Jupiter u Ovnu?


Po Milekiću, vera i moral i snaga su ovde udruženi. Jupiter je ušao 11.maja 2022.u znak Ovna gde je boravio do 28.oktobra odakle se ponovo vratio u znak Riba, gde je ostao do 20.12.2022, da bi ponovo ušao u znak Ovna i tu ostaje do 16.maja 2023.


Jupiter je prirodni vladar znaka Strelca i suvladar je znaka Riba. On je najveća planeta u našem solarnom sistemu. Njegov tranzit oko Zodijaka traje 12 godina, a u jednom znaku ostaje oko godinu dana. Retrogradan je otprilike četiri meseca u zavisnosti od znaka u kome se nalazi, a može biti i kraće. Jupiter donosi uvećanje, razvoj i obilje, a otvaramo se da se razvijemo kroz simboliku kuće kroz koju Jupiter tranzitira. Drevni astrolozi su vezivali Jupiter za finansije. Jupiter je vezan za moralna i pravna pitanja.


Kada je Jupiter u znaku Ovna povoljan je za odlazak u inostranstvo i počinjanje novog života. Novac dolazi brzo i od svih novih stvari, pa je povoljno za investicije.





Zbog čega je važna priča egzaktnog aspekta tranzitnog Kirona u znaku Ovna sa Jupiterom?

Pre svega zato što su egzaktne konjukcije, ali i svi drugi egzaktni aspekti – aspekti svesti. Planeta koja je u aspektu, jeste kvalitet te energije, a Jupiter u Ovnu je taj koji daje priču isceljenja 12.03.2023.kada se formira egzaktna konjukcija Kirona i Jupitera na 16.Ovna. Pozitivne psihološke osobine za znak Strelca kojim vlada Jupiter su optimizam, idealizam, dobrodušnost, iskrenost, sklonist avanturama, sportski duh, dobro prosudjivanje. Jupiter je planeta znanja i mudrosti. On govori o sintezi znanja. On je andjeo čuvar i spasilac. Shodno tome koja kuća u vašem horoskopu počinje u znaku Strelca biće tema isceljenja. Ako vam peto polje počinje u znaku Strelca, Jupiter je vladar obratite pažnju kakve aspekte pravi shodno isceljenju tema pete kuće (deca, ljubav, radost, zabava, sport).


Konjukcija od 0 – 5 stepeni je novo seme energije, najbolje se oseća u telu sa usaglašavanjem sa tačnim momentom mladog Meseca. On će biti 21.marta u 18:24 u našoj vremenskoj zoni na nultom stepenu Ovna – na samom početku nove astrološke godine, koja počinje 20.marta ulaskom Sunca u znak Ovna. Kakva poruka! Iscelimo ranu, da bismo posejali seme novog početka.

Kada je Kiron u aspektima sa Jupiterom kao tih nekoliko dana, sa fokusom na 12.mart 2023. jaka je vibracija ekspanzije usavršavanja, otvara se čitav jedan novi nivo kreativnosti, izražajnosti, brzo će se manifestovati za sve one koji imaju u natalnoj karti neki od aspekata Kirona i Jupitera.

Šta je važno osvestiti ovih dana – ego. Gde je blokada u vama. Kako imati zdrav ego.



Kome povoljno utiče tranzit Jupiter konjukcija Kiron u Ovnu, a kome ne?


Pre svega onima rodjenim u vatrenim znacima, sa podznakom i sa ličnim planetama od 11 – 21. stepena Ovna, Lava i Strelca. Isceljenje ide u pravom pravcu. Takodje i onima rodjenim u znaku i podznaku Blizanca, i ličnim planetama od 11 – 21. stepena ovog znaka, ali i znaka Vodolije. Vagama, rodjenim u podznaku Vage i ličnim planetama od 11 – 21. stepen Vage ovo je prilično bolan period jer na živo rade operaciju vezanu za odnose. Osa Ovan /Vaga, je osa 1/7 ili ti osa odnosa. Čuvena klackalica izmedju JA / MI. Naročito u ovom periodu imaju problem sa egom po pitanju bračnih odnosa ascendentalne Vage, kojima egzaktna konjukcija Kirona i Jupitera pada u 7.polje (polje braka, ali i svih drugih odnosa). U slučaju da se iz tog tranzita obrazuju izazovni aspekti ovo je sve samo ne lak odnos ili lak razvod. I to samo iz jednog razloga. Osoba koja ima ovakvu postavku u natalnoj karti ima problem sa egom.


Da li znate da se pored karte tumačenja solarnog povratka (rodjendan, godišnji horoskop), može tumačiti i povratak Jupitera? On nam govori koliko će nam novac, putovanja i učenje biti naklonjeni u narednih 12 godina. Takodje možemo odabrati i mesto gde da dočekamo Jupiterov povratak tako da začaramo priču ovih oblasti. Ukoliko vas zanima ovo tumačenje pišite mi na prepoznavanje29@gmail.com

bottom of page