top of page

VENERA U LAVU Samo sedam zvezdica

Updated: Sep 12, 2020

Piše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut

Od 06.09 – 02.10.2020. tranzitna Venera boravi u znaku Lava



Venera u Lavu se nikad ne pita: „Šta mogu da učinim da bi bilo bolje“, jer njoj je uvek savršeno. Ona je jedna od retkih Venera koja itekako ume da ugodi sebi. Zadovoljava se samo najboljim, a prosečno je ne zanima. Kad vidite devojčicu, devojku, ženu, pa i ženu u izvesnim godinama koja pleni čim uđe u prostoriju svojim stavom, garantovano ima Veneru u znaku Lava. Njoj su komplimenti vazduh koji diše. Očekuje ih stalno i mnogo. Pohvale za njenu lepotu, njen izgled, njen uspeh, hvalospevi, obožavanje...sve to traži Venera u Lavu. S druge strane ona itekako ume da pokaže ljubav i da bude galantna, obožava poklone – i da ih prima i da ih daruje. I to one luksuzne. Za nju nije kineski tržni centar, za nju nisu rasprodaje. Samo skupi tržni centri i zvučna imena. Za nju je sve sa sedam zvezdica.


Ženu sa Venerom u Lavu nemojte zamišljati za šporetom. Ona obožava restorane, i aktuelna mesta u gradu za izlazak. Sve što je u centru pažnje, sve gde je reflektor uperen i gde je vidjena je privlači. Ima ona i svoju romantičnu crtu, i sve dok joj muškarac priređuje nežna iznenadjenja i vodi je u luksuzne večere uz sveće i poklanja pokone i pažnju ostaće uz njega. Izostanu li komplimenti i mala iznenadjenja, ona se hladi.


Ona ne može da bude pored muškarca koji nije uspešan i bogat. Svi njeni momci, pa i muž moraju da budu broj 1, jer na broj 2 ne pristaje. Žena sa venerom u Lavu je kraljica i ima svoje kraljevstvo, a koje je u pitanju najbolje će pokazati aspekti koje obrazuje Venera.


U njenoj kosi leži njena snaga, te su dame sa Venerom u Lavu besprekorne kose uvek, negovane, duge, sa savršenim loknama.


Šta možemo da očekujemo dok Venera boravi u znaku Lava od 06. septembra do 02.oktobra 2020.

Vatreni trigon sa Marsom u Ovnu (koji je retrogradan od 10.09 - 14.11)


25.09.2020. obrazuju egazktni vatreni trigon na 25.stepenu


Mars u Ovnu nije baš jak u ovom periodu jer ide unazad, a Venera u Lavu nema dostojanstvo. Da li će se neka tajna ljubav desiti? Hoće sigurno, možda i izbije neki javni ljubavni skandal, u koji je uključen zauzet muškarac i glamurozna žena. Retro Mars nosi energiju kočenja, baš je opterećen kvadraturom sa Jupiterom, Saturnom i Plutnom u Jarcu a baš tih dana sa nekima od ove tri planete obrazovaće jake kvadrate, ako na primer sa Saturnom koji baš tog dana kreće direktno sa 25.stepena Jarca. Dakle, Mars je baš u problemu, jer ga Saturn baš hladi pa neće baš moći da donese zadovoljstvo u ljubavi i seksu koje bi inače doneo da je direktan i bez pritiska od strane vladara karme. Neće biti mnogo seksualne i ljubavne akcije u ovom periodu, osim golicanja 😉


Kvadrat sa Uranom u Biku


16.09.2020.Venera u Lavu obrazuje egzaktan kvadrat sa Uranom u Biku na 10.stepenu

Eto slike otpora i blokada u ljubavnim odnosima, eto ljubavnih svadja, eto porfavor situacija...dramaturgija na kvadrat, ma kakava „Igra sudbine“ ovo je period u kom dolazi do ozbiljnih turbulencija. Jedino ko može da uživa u ovom periodu su oni skoni istom polu, kao i biseksualci.

Nije isključeno da bude sitacija „pogodio me grom iz vedra neba i odlepila sam od ljubavi“. Moguća su zaljubljivanja u ekscentrične partnere, skloni pomeranju granica i ispred svog vremena.


Kakve žene voli muškarac sa Venerom u Lavu?

Privlače ga sofisticirane, “classy” žene. Obožava dame koje su popularne, prisutne u medijima, na crvenom tepihu. Voli žene koje imaju jaku ličnost I puno samopoštovanja. Oni se lože na takozvane “bossy” žene.




Poznate dame koje imaju Veneru u znaku Lava su: glumica Ivana Dudić, modna kreaktorka Biljana Tipsarević, Madonna, Kajli Džener, Sandra Bulok, Pamela Andreson, majka Tereza, Greta Garbo, Vitni Hjuston,

bottom of page