top of page

Istorija jedne ljubavi

Updated: Sep 12, 2020

Gospodin i gospođa Smit – od ljubavi do mržnje

(2004-2016.)

Autor: Jelena Đokić

Odnos predstavlja jedno novo biće. Odnos nije nešto što sada stvaramo u kvalitetu, već je odnos nešto što je već stvoreno i što stvara nas, i čini sudbinu. Svaki odnos zahteva neki nivo našeg postojanja da bi mogao da kruži. Odnos mora da bude kružan, mora da obezbedi kruženje energije jer realnost jednog života i odnosa je sadržan u zaokruženosti. U odnosima u kojima nismo jedno sa partnerom postoji problem. Odnos treba da je celina, zaokružen, što znači da je harmoničan, celovit.

Odnosima vlada Venera – krug sam po sebi, umetnost sama po sebi, lepota sama po sebi. Ako odnos sa drugom osobom nije lep to znači da nismo dorasli tom odnosu i bolje je ne ulaziti u taj odnos, ili ga treba održavati u manjem intenzitetu.

Dvoje glumaca, koji su od trenutka kad su se spojili radeći na zajedničkom projektu “Gospodin i gospođa Smit” 2003, i od kada su počeli tajnu vezu 2004. pa do 2016.kada su se razdvojili, jer je ona podnela zahtev za razvod braka zbog nepomirljiviz razlika, nebrojeno puta su se kao par našli na naslovnim stranama najpoznatijih svetskih magazine, od ljubavi, do mržnje.

Ona sa Venerom u Raku na ASC, a on sa Venerom u Jarcu u opozciji sa njenom. Ovu neobičnu vezu koja je imala veliku pažnju u javnosti obojila je Venera iz Horoskopa odnosa koja se našla na 14 Lava u 11 kući I donela im slavu u medijima I prepoznatljivost u celom svetu.



Nisu svi odnosi predodređeni da traju dugo, ali svi imaju svoje vrednosti, pa kada je potrebno okončati ih treba to, bez obzira na okolnosti uraditi uz obostrano zadovoljstvo.

“Naši odnosi sa drugim ljudima imaju svoje vreme trajanja. Prestaju kada se dobije zadovoljenje, kada se nauči lekcija, učini usluga ili završi delo”, Hadrijanovi memoari, Margarit Jursenar

Uporedjujujći natale, kao i horoskop odnosa jednog od medijski najzastupljenijih ljubavnih parova s početka 21.veka, uočila sam niz stvari.

1) U horoskopu odnosa, Venera je na 13 Lava u 11 kući – njihova ljubav je bila ljubav dok je bila slobod(n)a, onog trenutka kada je postala zvanična (sklapanje braka - Venera kvadrat Saturn) postala je teret. Upravo je Venera ono što ih je učinilo veoma zastupljenim glumačkim parom (u Lavu) u medijima širom planete (11 kuća + sekstil sa Merkurom (mediji, pisanje))

2) U HO dispozicijom Venera ide u Sunce na 17 Device u 12 kuću I opisuje šta će se desiti

3) U HO dispozitor Sunce pravi kvadrat sa Marsom što nije dobro za sam kraj braka, jer je vladar 7 kuće (kraj braka, mladja osoba) upravo Mars koji ide protiv Sunca što je slika supruga

Najvažnije je da procenimo ko je ko u horoskopu, tj. kojim planetama su predstavljene određene osobe, a da nakon toga dodatno razmotrimo uporedni

ili horoskop odnosa.

Najpre je potrebno proceniti da li ta osoba živi u horoskopu partnera, jer bez toga su uporedni horoskopi i horoskopi odnosa izlišni. Ujedno da bi veza bila uspešna potrebno je i da, osim sjajnih uporednih aspekata, ta osoba u horoskopu partnera bude predstavljena planetom preko koje može uspostaviti blizak, emotivni odnos.

Najbolje postavljena planeta svakako definiše i najbolji mogući odnos.

Ascendent je veoma jaka i senzibilna energetska tačka, koja nas zajedno sa svojim vladarem usmerava i boji. Ovo je naša suštinska energija sa kojom mi živimo i delujemo, zbog toga je od suštinskog značaja da su partneri energetski usklađeni, što doprinosi da jedan drugoga energetski podupiru. Tada između partnera postoji suptilna i živa OSMICA, koja opisuje zajedničko kruženje primarnih energija. Zato, kada vidimo međusobno spojenog vladara Ascendenta jednog partnera sa ascendentom drugog partnera ili vladare Ascendenta oba partnera – najbolje u egzaktnoj konjunkciji putem pozicije, što je najbolje, ili dispozicije – onda brak može da izdrži i velike oluje.

Upravo vladar ASC Andjeline Džoli, Mesec na 13 stepeni Ovna je u konjukciji sa vladarem ASC Breda Pita, Jupiterom na 9 stepeni Ovna, orbis 4, što ih je spojilo da stvore dom i porodicu. Ali, dispozitor njenog Meseca je Mars na 10 Ovna u egzaktnom kvadratu sa dipsozitorom njegovog Jupitera, Marsom na 10 Jarca što ih je dovelo da toga da njihova stvorena porodica bude rasturena. Jer kad se sukobe energije Marsa u egzaktnom kvadratu to je više nego burno!

Dakle, ono što primarno predstavlja osobu jeste vladar Ascendenta i njegov dispozitor. Ovo je naša primarna energija i naš životni put, pa je ovo i najbitnija tačka kod druge osobe. Stoga je vezanost vladara Ascendenta jedne i druge osobe suštinska i ukazuje na životni put kojim se ide ili se razilazi. Kao što znamo je Ascendent izuzetno značajna tačka u horoskopu koja u bračnim odnosima mora da bude spojena sa partnerovim vladarom ASC ili dispozitorom jer tada je naš partner sličan nama, on gravitira k nama i mi ga primamo u sebe, on je deo nas, i samim tim partneri žele da reše eventualne poteškoće, oluje, katarze. Ali ako toga nema imamo problematičan brak koji može u nekom teškom određenom trenutku da pukne, jer ascendent je kao koren biljke...

A vladar ascendenta i njegov dispozitor ono što mi primamo, jesmo, a to su stablo i cvet. Pa oni koji su vezani na putu našeg vladara Ascendenta i njegovog dispozitora imaju sudbinu da putuju sa nama.

Anđelina Džoli i Bred Pit – Branđelina


Slavni glumački par Anđelina Džoli i Bred Pit “zapalili” su 2003. svetske medije prvim zajedničkim radom na filmu “Gospodin i gospođa Smit” kada je planula njihova ljubav. Ona je kasnije u jednom intervjuu rekla da su zbog filma radili različite lude stvari i da se između njih stvorilo snažno prijateljstvo. Cele te godine, dok su snimali, ona je svaki dan odlazila na set razmišljajući kako jedva čeka da ga vidi. Unosili su mnogo radosti zajedno u sve što su radili i tako su postali par. Naredne 2004.bili su “veoma dobri prijatelji”, dok je Bred još bio u zvaničnom braku sa glumicom Dženifer Aniston, od koje se januara 2005. razišao, a zvanično razveo u martu 2005.


U januaru 2006, Anđelina je saopštila da čekaju prvo zajedničko dete. U maju 2006. rodila se Shiloh Jolie-Pitt u Namibiji. U martu 2007. usvojili su Pax-a u Vijetnamu. Februar 2008.doneo je nove vesti – Anđelina je ponovo trudna! U julu 2008.rodila je blizance: Knox Leon i Vivienne Marcheline rođeni su u Nici u Francuskoj. Najslavnijih medijski par se još uvek nije odlučio da izgovori sudbonosno da. Andjelina je u aprilu 2012. ponela na ruci skupoceni verenički prsten, vredan million dolara koji joj je poklonio partner i otac njene dece. 23.avgusta 2014.venčali su se u Francskoj na ceremoniji na kojoj je prisustvovalo njihovo šestoro dece. Dve godine kasnije, ona je podnela zahtev za razvod braka zbog nepomirljivih razlika. Brak još nije zvanično razveden.

Anđelina Džoli rodjena je 4.juna 1975. u Los Anđelesu. Sunce se našlo na 13 stepenu Blizanaca u 11. kući, a vladar ASC Mesec, u 9. kući na13 stepenu Ovna u konjukciji sa Marsom i Jupiterom. O njenoj lepoti govori Venera koja se našla na samom Ascedentu na 28 stepenu Raka, znaku u kome Jupiter egzaltira. Veliki deo 1. kuće zahvata znak Lava, a vladar Sunce je u sekstilu sa planetama u 10. kući, sa Jupiterom, Mesecom i dispozitorom vladara ascendenta Marsom, što joj daje još veću slavu u vremenu. Sunce se nalazi u 11. kući i u sekstilu je sa Mesecom, vladarem ascendenta, visoko na MC, pa je ona poznata i kao ambasador dobre volje (priznanje koje je dobila od UNHCR zbog svog požrtvovanog rada u prikupljanju i davanju pomoći izbeglicama u ugroženim delovima sveta). Vladar 11. kuće je Venera u znaku Raka na Ascendentu, što govori u prilog tome da je humanitarni rad sastavni deo njene ličnosti, kao i da ima više usvojene dece, kojima je pomogla da se izvuku iz teških životnih uslova.

Bred Pit je rođen 18.decembra 1963.godine u gradu Šavni u Oklahomi i treći je zvanični suprug lepe glumice. On je prikazan njenom 11. kućom (treći brak) koja počinje na 23 stepenu Bika. Venera kao vladar kuće trećeg braka je na 28 stepeni Raka i ima egzaktan kvadrat sa Uranom. Ali isto tako Venera ima egzaktan sekstil sa Fortunom na 28 Bika koja je u njenoj 11. kući, te je ovaj brak ipak rezultirao sa puno dece i finansijskih dobitaka.


Anđelina je njegova druga zvanična supruga i prikazana je 9. kućom, koja počinje na 21 stepenu Lava (stepen pada Neptuna), a vladar Sunce našao se u 1. polju na 25 stepenu Strelca, veoma blizu stepena Galaksije (crne rupe) koji se nalazi na 26 Strelca. Sunce dispozicijom odlazi u Jupiter na 9 stepeni Ovna, i pravi kvinkunks sa Uranom (malefičan ton) što je pokazetelj za razvod (ona je to Sunce – a malefičan odnos sa Uranom daje razvod). S obzirom da 9. kuća (kuća drugog braka sa Andjelinom) počinje u Lavu, te da je 3 kuća (sedma od devete) u Vodoliji to je još jedan markantan kod za razvod. Dodatno na vrhu 3 kuće našao se Saturn, a drugi vladar Uran u 9 kući, bez aspekta su.


Ko je Anđelina u Bredovom horoskopu?

Ona je u njegovom horoskopu prikazana kao Mesec (22 stepena Jarca) konjukcija Venera (23 stepeni Jarca) u 2 kući. Mesec na 22 stepenu Jarca donosi bavljenje umetnošću, te je njegova žena umetnica, a Venera na 23 Jarca je stepen militanosti, a Anđelina je poznata po tome što je nebrojeno puta igrala u filmovima gde je bilo puno brutalnosti i agresije, pa čak i u ljubavnom-akcionom filmu “Gospodin i gospođa Smit”.


Mesec ima zemljani trigon sa Plutonom na 14 stepenu Device (orbis 8, kuća trudnoće, te mu je rodila 3 dece). Mesec trigon Pluton daje jake strasti i impulse, te su njih dvoje bili magnetski privučeni.

Dispozitor Meseca (majka njegove dece, supruga) i Venere (njegova devojka i najbolja prijateljica) je Saturn na 19 Vodolije na vrhu 3. kuće (sedma od devete, kuća njegovog drugog braka) u kvadratu sa Neptunom što bi moglo da ukaže da je bilo puno laži, prevare i obmana u tom odnosu.


Ko je Bred u Anđelininom horoskopu?

On je prikazan u njenom horoskopu kao Sunce na 13 stepeni Blizanca u 11. kući (treći brak, Sunce suprug, glumac). Sunce vlada njenom 2.kućom koja počinje blizu stepena pada Neptuna (21 Lava). Anđelina je njegova druga zvanična supruga i prikazana je 9. kućom, koja počinje na 21 stpenu Lava (stepen pada Neptuna), a vladar Sunce našao se u .1 polju na 25 stepenu Strelca, veoma blizu stepena Galaksije (crne rupe) koji se nalazi na 26 stepenu Strelca. S obzirom da je Sunce u 11 kući, to ukazuje da ga je upoznala u trenutku dok je bio oženjen, kao i da se razveo zbog nje.

Dispozicijom Sunce odlazi u neaepektovan retrogradni Merkur na 22 stepenu Blizanca. (dodatni nešto u vezi ovoga)


Uporedni horoskop predstavlja poseban entitet, treće biće opisano uporednim aspektima planeta iz dva natalna horoskopa.


Uporedni horoskopi ukazuju pre svega na karmičke odnose, na bliskost koja postoji na osnovu nesvesnog sećanja. Svaki aspekt, posebno konjunkcija, međusobnih planeta, govori o prošloživotnim odnosima (a konjunkcija o važnim odnosima), ali ti odnosi ne moraju biti primarni u ovom životu (kao da sada srećemo svog bivšeg, prošloživotnog bračnog partnera, pri čemu je naša pažnja sada usmerena na nekog drugog). Egzaktne konjunkcije ukazuju na važne poruke koje osoba dobija preko te druge osobe, a može biti u pitanju i sada važan odnos, ali mora biti potvrđeno u simbolici planete koju ta osoba predstavlja u natalu natusa.


Nakon procene planeta kojima su dve osobe predstavljene jedna kod druge u horoskopu, prelazimo na analizu uporednog horoskopa. Prvi korak u njegovom tumačenju obuhvata uporedne aspekte Meseca i Venere svake od osoba u odnosu sa ličnim planetama druge osobe zbog toga što će nam te dve planete reći šta jedna osoba oseća prema drugoj. Međutim, postoji određena razlika između Meseca i Venere: Mesec ukazuje na bliskost (koliko drugu osobu osećamo kao blisku), dok Venera više ukazuje na fizičku privlačnost ili, ukoliko se ne radi o takvom tipu odnosa, na prijatnost i zadovoljstvo koje osećamo u društvu druge osobe. Mesec je prvi faktor koji opisuje prirodu veze, vrata za ulazak u vezu. Preko Meseca dobijamo prve impulse: pozitivno/negativno, privlačnost/odbojnost. Dobro postavljen Mesec u uporednom horoskopu je jako važan za porodične i bračne odnose, za ljude koji žive zajedno u istom domu jer je u tom slučaju naročito važno uspostaviti bliskost. Povoljni uporedni aspekti Venere sa ličnim planetama druge osobe ukazuju da će između te dve osobe postojati izvesna fizička privlačnost. To ih ne mora neminovno uvući u ljubavni odnos, ali svakako znači da će im biti ugodno i zabavno kada su zajedno, stvara se dobra atmosfera sa puno smeha i radosti.


Anđelinina Venera je na 28 stepeni Raka u opoziciji sa Bredovim Mesecom na 22 stepena Jarca i Venerom na 23 stepena Jarca. Nepovoljan aspekt Meseca i Venere (opozicija u njihovom slučaju) ukazuje da je prisutno emotivno nezadovoljstvo i neispunjenost, kao i da postoje teškoće u međusobnom razumevanju odnosa.


Dodatno njena i njegova Venera (28 Raka vs.23 Jarca) su opoziciji što pojačava nezadovoljstvo i emotivnu neispunjenost, kao i različite ukuse po pitanju svega.


Mesec Anđeline Žoli je na 13 stepeni Ovna u kvadratu sa Merkurom u natalu Breda Pita na 16 stepeni Jarca – prisutne su svađe, nemiri, nerazumevanje, nervoza, verovatno je prisutno neslaganje oko hrane, higijene (on joj je zamerao što ne jede dovoljno i što je dovela sebe do granice iscrpljenosti, jedno vreme je bila anoreksična, verovatno zbog nezadovoljstva odnosom, a ujedno kao razlog za razvod braka navela je nepomirljive razlike).


Njegov Merkur je u opoziciji sa njenom Venerom, te joj je on verovatno upućivao kritike i zamerke na račun njenog uživanja. Venera želi da stvari budu lepe i fine, a Merkur želi da budu praktične I jednostavne za svakodnevnu upotrebu a to na duže staze iscrpljuje Veneru.


Njen Mars na 10 Ovna je u egzaktnom kvadratu sa njegovim Marsom na 10 Jarca! To su razlike u akcijama, što je nepovoljno za zajedničke poslove i aktivnosti, a prisutni su sukobi, svađe, neprijateljstva, fizički obračuni.


Njegovo Sunce na 25 Strelca je u opoziciji sa njenom Merkurom na 22 Blizanaca što je donelo mentalno nerazumevanje (ovo su dve svesne planete), rušenje autoriteta, uvrede (Merkur će reći nešto što narušava autoritet Suncu, odnosno svojim izjavama će jedna strana povrediti ego druge strane), međusobno omalovažavanje ideja (Merkur će predložiti neke ideje koje će Sunce smatrati nedovoljno vrednim pažnje.

Postoji još niz napetih uporednih aspekata:


Anđelinin Mesec na 13 stepeni Ovna je u kvadratu sa Bredovim Marsom na 10 Jarca - prenaglašene strasti, prisutni su agresivnost, nervoza, nedostatak tolerancije, grubost i povređivanje mogu biti kako emotivni, tako i fizički. Ovo je vrlo neudobno ukoliko postoji u partnerskom emotivnom odnosu.

Anđelinino Sunce na 13 stepeni Blizanaca je u kvadratu sa Bredovim Uranom na 10 stepeni Device – Sunce kvadrat Uran snažan kod za razvod Ađjelinino Sunce na 13 Blizanaca je u kvadratu sa Bredovim Plutonom na 14 stepeni Device – ovo je nezgodan aspekt, spaja svetlo i tamu, I treba puno hrabrosti da se pretvori u pozitivan. Ovo je slika potreba za dominacijom, borbe za moć, slika svađe, mržnje…

Bredovi Mesec na 22 Jarca i Venera na 23 Jarca su u kvadratu sa njenimUranom na 28 Vage – Mesec kvadrat Uran snažan kod za razvod, a Venera kvadrat Uran su nagli prekidi i ponovni počeci odnosa, skandali i hirovita veza (što je obilovalo u njihovom partnerstvu).


Postoje različite vrste odnosa. Evidentno je da su njih dvoje totalne suprotnosti, počevši od Sunca koji su se našli u opozitnim znacima Blizanaca i Strelca, pa nadalje, ali suih baš ti napeti aspekti spojili, a kasnije i razdvojili. Nije baš sve tako crno u njihovom uporednom horoskopu. Postoje lepi aspekti koji su im doneli sreću (koliko god da je ona trajala i kako god da se merila): Njen Mesec na 13 Ovna je u konjukciji sa njegovim Jupiterom na 9 Ovna (kod za srećan odnos), a njen Jupiter na 17 stepeni Ovna je u trigonu sa njegovim Suncem na 25 Ovna (kod za srećan odnos). Njen Mesec I njegov Jupiter su ujedno vladari njihovih ascendenata što je povoljan kod da odnos dobije na trajanju u vremenu I to je glavni spoj njih dvoje.


Njeno Sunce je na 13 Blizanaca u trigonu sa njegovim Saturnom na 19 stepeni Vodolije, što je dalo dug odnos.


Njen Mesec na 13 Ovna je u sekstilu sa njegovim Saturnom na 19 Vodolije, što im je donelo trajnost, stabilnost i trajanje u vremenu (ipak su proveli 10 godina u vezi pre nego što su se venčali, za to vreme dobili troje biološke dece i jedno usvojili). Nelogično bi bilo da je da ceo entitet zasnovan samo na ovom aspektu, ovo je samo dodatno, ali ne i najvažnije. Gotovo je izvesno da postoji nešto drugo što je značajnije. Ipak, ovo je sjajano kao uporedni aspekt, jer kao da nam je neka vrsta sporedne („bočne“) podrške. Može biti dobar u različitim odnosima (bračnim, porodičnim i poslovnim) u kojima se traži neka sigurnost i poverenje, ovo su temelji na kojima možemo da gradimo kuću. Ipak ovde nema čarolije, ali svakako daje stabilnost.


U prilog činjenici da je njihov odnos fatalan, ali i da se vremenom kroz odnos stvorila mržnja govori malefičan aspekt – njen Mesec je u kvinkunksu sa njegovim Plutonom.


Njegova Venera i njen Jupiter su u kvadratu što im je donelo aferu, pa nemogućnost legalizovanja veze (prvo se on razveo, a zatim su se posle 10 godina venčali), rušenje moralnih normi (punili su naslovne strane kao nemoralni par jer je on bio u braku kad je počeo romansu sa njom, a zatim I kroz razne druge događaje I novine u poslednjih 12 godina koliko su prisutni u medijima I na naslovnim stranama). Ostaje da vidimo koliko će novca izgubiti ko u brakorazvodnoj parnici.


Njegova Venera je u opoziciji sa njenim Saturnom – kod za veliku razliku u godinama u vezi, on je stariji 10 godina od nje, nepremostive razlike u vezi, patnja, stradanje, vremensko ograničenje veze, a snažan je kod za razvod.


Njegova Venera je u kvadratu sa njenim Uranom što je donelo nagle početke, ali i nagle završetke, skandale i hirovitu vezu. Od kad su se spojili njihov odnos je upravo takav, počev od skandala da su bili zajedno dok je on još bio zvanično oženjen pa nadalje. Problem je što je ovakav aspekt često je prejak, predubok, previše intenzivno, vrlo lagano stvari postaju nestabilne u takvom odnosu vodeći ka prekidu istog (raskid, razvod). Ništa ovde nije zamišljeno da bude trajno i stabilno. Ovakav aspekt traži slobodu u vezi, koja prevazilazi uobičajene modele slobode u vezi. Ovo je obično previše nekonvencionalna veza tako da gotovo nikada ne opstaje.

Njen Mesec je u njegovoj 4 kući, a njegov Mesec u njenoj 6 kući. Mesec u 4. kući je dosta snažan faktor koji ukazuje na mogućnost zajedničkog života, ukazuje da osobe međusobno osećaju veliku bliskost. S druge strane Mesec u 6 kući daje slabost odnosa I emocija, te ne čudi što je ona podnela papire za razvod.


Da bi se ostvario jedan odnos, bez obzira koliko dobar horoskop odnosa bio, neophodno je da natalne - lične planete aspektuju planete horoskopa odnosa. Postojanjem egzaktnih aspekata, primarno konjunkcija, odnos se oživljava. Egzaktnost ukazuje na intenzitet i snagu. Aspekti koji nisu egzaktni ukazuju na eventualni ali slab, prolazan odnos bez posebnog značaja. Dobri aspekti predstavljaju ono čemu se osoba raduje i ukazuju na ono što osobi u toj vezi prija, dok loši opisuju probleme koji sa tim odnosom dolaze. Dobri aspekti drže vezu, dok je loši ruše. Vrlo često se dešava da je jedna osoba nosilac veze, da je jednoj osobi više stalo i da je ona više vezana nekim silama za sam odnos, a to je osoba koja ima više pozitivnih aspekata ličnih planeta ka planetama horoskopa odnosa - ona je ta koja je odnos na neki način privukla i ona je ta koja odnos materijalizuje, održava i čini ga realnim i trajnim. Što je aspekt egzaktniji važnost odnosa je veća. Nosilac odnosa može biti i osoba koja ima jači aspekt prema Veneri horoskopa odnosa, posebno ako je u pitanju emotivni odnos. Venera će, kao prirodni simbol odnosa, u najkraćim crtama najbolje opisati odnos, pa je time možemo staviti kao primarnu u tumačenju. Njen položaj i aspektura u horoskopu odnosa će opisati vezu, dok će njeni aspekti prema natalnim planetama opisati odnos osoba prema vezi. Veoma je važno da je Venera u horoskopu odnosa dobro postavljena, a idealno bi bilo da ima i dobar odnos sa natalnim vladarima Asc ili sa svetlima, jer to ukazuje da ljubav stvorena u odnosu dvoje ljudi je ona koja ih i podržava i da je taj odnos pravi za njih i da će u tom odnosu biti sretni.


HOROSKOP ODNOSA

Vrlo je važno i kako su vladari Asc povezani sa planetama horoskopa odnosa jer je vladar Asc vrlo ličan i stoga jak kanal. Najtipičnije bi bilo da je vladar Asc u konjunkciji sa Venerom horoskopa odnosa (Venera je biće ljubavi), ili sa vladarem prve ili sedme kuće horoskopa odnosa kada je u pitanju emotivni odnos.

U tumačenju jednog odnosa neophodno je da ispratimo neophodan redosled: najpre treba proceniti uporedni odnos, onda odnos natalnih planeta ka horoskopu odnosa jer to omogućava da odnos postane živ i stvaran, a na kraju sam horoskop odnosa kao biće za sebe koje ima svoju sudbinu.


Natalna postavka i uporedni horoskop ukazuju na privlačnost i snagu, a samu sudbinu odnosa, proces nastajanja i eventualnog kraja određuje Davison.


ASC horoskopa odnosa para Džoli-Pit počinje na 5 stepeni Vage, na ASC se nalazi Uran na 3 stepena Vage, dok su Jupiter i Merkur u konjukciji u 1. kući, na 10 i 13 stepeni. Prvom kućom je predstavljen Bred, a 7. kućom Anđelina (stariji i mlađi partner). Venera u Lavu u 11 kući donela je paru svetsku slavu širom planete, a dodatno obrazuje sekstil sa Merkurom I Jupiterom (konjukcija) Vagi – te se pisalo mnogo I pričalo mnogo o njima kao paru – oni su bili “najslikaniji par od kad su se upoznali. “ S obzirom da osa 1/7 počinje na 5 stepenu Vage/Ovna pričalo se I pisalo u medijima o ljubavi. Vladar 7 kuće (Polje javnosti, mladji partner) se našao u 3 kući (mediji, komunikacije) na 23 Strelca (svetska slava) pa je Andjelina mnogo više govorila za medije o njihovoj ljubavi nego Bred. Venera I Mars su u vatrenim znacima, ali ne prave aspekt, što je donelo entuzijazam, euforiju I mnogo strasti.


Prva kuća osim što predstavlja dominantnijeg, starijeg partnera, predstavlja i sam početak odnosa, dok 7. kuća predstavlja mlađeg, manje dominantnog partnera, ali i ono u šta se veza pretvara, i sam kraj odnosa. Kada hoćemo da vidimo stanje žene kroz ovaj odnos, obratićemo pažnju na Mesec i Veneru, kao i na vladara kuće kojom je predstavljena (najčešće sedmu kuću i vladara sedme kuće). Za muškarca ćemo posmatrati muške planete - Mars i Sunce, kao i vladara kuće kojom je predstavljen (najčešće prvu kuću i vladara prve kuće).


Kako znak Vage prirodno significira odnose i brak, najprirodniji položaj za sve ljubavne odnose, i vrlo često se nalazi na Asc horoskopa odnosa koji često vode u brak. Veza je zasnovana na ljubavi iz koje se kasnije razvija strast. Najvažniji je, naravno, položaj Venere koja u ovom slučaju ima dvostruku signifikaciju - kao vladar Asc i kao signifikator odnosa, i ključni faktor za uspeh veze. Ukoliko je Mars kao vladar 7. kuće loše postavljen zaključujemo da do problema dolazi kasnije kada su česte svađe. Kako Ovan predstavlja nešto novo, ključno što u ovom odnosu treba da se desi je da te dve osobe započnu nešto novo, rode nešto novo - neki novi početak – brak i osnivanje porodice. Uran na ASC sigurno nije prijatan znak za ovaj brak.


Venera u Davisonu bračnog para Džoli-Pit je na 14 stepeni Lava u 11 kući.


Venera vlada 1.i 8 kućom. Kako je vladar 1. u 11. opisuje sam početak veze – njih dvoje su vezu započeli kao prijatelji, ali kako je kuća 11 kuća slobode i iznenadnosti, jer je prirodni vladar Uran, oboje su ušli slobodno i naglo u taj odnos.


Vladar 8 (strast, trudnoća) u 11 (veštačke oplodnje, slobodne veze) doneo im je troje dece začete veštačkom oplodnjom tokom vanbračne veze. Takodje 8. kuća počinje na 3 Bika, gde Mesec egzaltira, te je ovaj brak bio plodan, ona je rodila troje dece.


Andjelinine natalne planete imaju lepe odnose sa Venerom HO:

Njen Mesec na 13 stepeni Ovna je vatrenom trigonu sa Venerom HO na 14 Lava, kao I njen Jupiter na 17 Ovna pravi trigon sa Venerom HO. Neptun iz natala takodje pravi vatreni trigon sa Venerom HO – ona se zaljubila vatreno, idealizovala ga maksimalno, a uz to morao je biti glumac.

Venera ima sekstil sa Merkurom


Ovo će dati ljubavi koje su prilično razigrane, vesele i zabavne, ali nikada nisu duboke. Opisuje prilično površne veze, promenljivu ljubavnu situaciju. Ljubav se shvata kao igra. Da bi veza mogla da funkcioniše mora se stalno igrati, smišljati nešto veselo, jer ako odnos postane previše zahtevan i ozbiljan može se dogoditi da postane dosadan. Sa ovim aspektom nema dubine – ljubavna priča je pre svega povezana sa komunikacijom, što govori o vezi na svesnom nivou.


Venera ima kvadrat sa Saturnom


Loša kombinacija može dati zaista značajnu razliku u godinama između partnera,u njihovom slučaju on je 10 godina stariji. U ljubavi je vremenom sve manje zadovoljstva i dosta patnje. Saturn jako obavezuje osobu, pa ona oseća odgovornost prema partneru. Postoji tradicionalno vaspitanje i zbog toga su osobe sa ovim aspektom sklone da uđu u brak i da nakon toga jako dugo trpe u nezadovoljavajućem odnosu. Oni su se venčali posle 10 godina veze, I već posle dve godine ona je podnela zahtev za razvod koji još nije okončan.

Dispozicijom Venera ide u Sunce na 17 Device u 12 kuću.

Sunce se ne oseća dobro u 12 kući, a u Davisonu vlada 11 kućom – definitivno bi im bilo bolje da su ostali prijatelji ili u vanbračnoj vezi. Sunce kao dispozitor vladara horoskopa, Venere pokazuje šta će se desiti u budućnosti.

Sunce ima aplikacioni kvadrat sa Marsom, orbis 5


-dve muške planete u izazovnom aspektom nisu nikako dobar znak, jer se Bred osećao kao da mu je energija zakočena i blokirana. A dodatno je Mars u horoskopu odnosa u konjukciji sa njegovim natalnim Suncem, orbis 2, što je okinulo natalno sećanje. U vremenu ovaj aspekt je aktivirao mržnju. Mars je vladar 7 kuće (mlađi partner, kraj odnosa) I u ovom kvadratu definitivno donosi malefičan ton po pitanju njihove ljubavi.


Sunce ima aplikacionu konjukciju sa Plutonom, orbis 7


-u Davisonu Sunce je na 17 Device, a Bredov Pluton na 14 Device, što je intenzivna konjukcija sa orbisom 3, verovatno je bilo puno teških reči sa njegove strane, a on je spržio njihovu vezu.

Sunce je u konjukciji sa Južnim čvorom, orbis 3 – to je

Sunce je u opoziciji sa Severnim čvorem,orbis 3

Peta kuća, kuća ljubavi i dece počinje u Vodoliji, što opet ukazuje na burnu, prijateljsku ljubav, koja se može naglo završiti, baš kao što je I naglo počela. Vladar 5 kuće je na ASC, i pokazuje da je Bred zapravo taj koji je Uranovski tip, a s obzirom da je vladar 7 kuće (Andjelina) Mars definitivno potvrdjuje nju kao ženu ratnicu, ratobornu, svadljivu.

Literatura:


Lekcije sa predavanja za II godinu astrologije, autor Aleksandar Imširagić

Točak sudbine I I II, Aleksandar Imširagić

Tajne stepena zodijaka, Aleksandar Imširagić

Stručni tekstovi sa sajta www.keplerunited.org

Comments


bottom of page