top of page

Venera u Škorpiji - umetnica performansa


Piše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut

Bahov praktičar


Od 10.09 – 06.10.2021. Venera boravi u znaku Škorpiona, u znaku svog izgona


Drugačija je Venera u Škorpionu od Venere u Ovnu. Prva je vodena, druga vatrena. Prva u sebi nosi sećanje Marsa i Plutona, a druga Marsa. Znak Škorpiona, 8. Kuća, kao i Mars i Pluton nas povezuju sa brojem 8 i njegovom simbolikom. Ovaj simbol kao i taj broj predstavljaju tačku prelaska iz jednog sistema u drugi, iz jednog u drugi svet. Znak Škorpiona je povezan sa osmom kućom horoskopa, koja se izmedju ostalog odnosi na seks, porodjaj, trudnoću, nasledstvo, pa i smrt. Ovaj znak je najmističniji, najneshvatljiviji. Dokle god je života biće i energije Plutona.

Zajednička karakteristika ove dve Venere (Ovan i Škorpion) im je da su u u znacima svog izgona. Šta je izgon?


EGZIL (IZGON) – je nasuprot sedišta (180°) tu je planeta ugrožena i ne može da se iskaže u pravom svetlu. Pošto nema snagu, tu moramo poštovati pravila drugih. Planeta u egzilu se mora potpuno prilagoditi znaku u kojem se nalazi, mora poštovati zakonitosti tog znaka i u tom smislu ona je nemoćna da ispoljava svoju prirodu (poput ovce među vukovima). Ne uzima se striktno tačka već ceo znak. Venera je u sedištu u znaku Bika (suprotan znak Škoprija) i Vage (suprotan znak Ovan).


Dok je Venera boravila u znaku Vage obrazovala je kvadrat sa Plutonom u Jarcu prvih dana septembra. Tada se osetila težina u partnerskim odnosima, mnogi su želeli da pobegnu iz lanaca posesivne ljubavi i posesivnih odnosa, kao i onih odnosa koji nemaju perspektivu. Ja sam iskoristila taj asepkt da uradim jedan energetski rad sa mojom Gogom Vergaš i rasčistim odnos za koji sam osetila da mi ne prija, da me uvlači u tamu a ne daje mi svetlo. Snaga Plutona je upravo tu da transformiše, a kad god se obrazuju napeti aspekti izmedju ličnih planeta i Plutona prilika je za rast i razvoj. Gotovo u svakoj konsultaciji koju sam imala početkom septembra tema je bila igrokaz Venere i Plutona, bilo da je u pitanju odnos sa partnerom ili sa pretkinjama, koje su progovarale iz žena koje su mi se obratile za savet. Imam veoma dobre ritual koje dajem u isceljujućem radu izmedju ove dve planete. Srećom, pa će Venera u Škorpiji i Pluton u Jarcu obrazovati sekstil već krajem septembra te će doneti ogromnu strast. Magnetičnost se oseća u vazuduhu, zaljubljivanja su vrlo moguća. Obratite pažnju posebno ako ste rodjeni u znaku ili podznaku Škorpije ili imate Veneru u ovom znaku. Takodje ako je vaša natalna Venera u znaku Škorpiona imaćete Venerin rodjendan, ili ti povratak Venere. To je poseban dan u godini, kada Venera dolazi na istu poziciju kao u trenutku vašeg rodjenja i treba ga slaviti kao praznik. Moje klijentkinje obožavaju konsultaciju povratak Venere jer im daje puno uživanja, lakoće i lepote što i jeste tema balansiranog Venerinog centra.


Ako imate Veneru u znaku Škorpije i želite da saznate kada je njen povratak pošaljite mi email na prepoznavanje29@gmail.com i napisaću vam datum ili zakažite konsultaciju Venerin povratak gde ćete dobiti detaljne instrukcije i rituale da proslavite Venerin rodjendan


(Venerin povratak i balansiranje Venerinog centra)


Ana Nikolić ima Veneru na 15. stepeni (kraljevski stepen) Škorpije - foto Instagram printscreen @ananikolicofficial

Kakva je žena sa Venerom u Škorpionu?


Dramatična pre svega. Kod nje kad gori to je ekspolozija u svakom smislu te reči. Ona u svemu mora da “umre” da bi se rodila jača. “Zašto me nije zvao? Zašto se nismo kresnuli kad smo se već videli? Zašto smo samo pričali, ja sam očekivala da me pričvrlji uz zid.” Ova Venera je direktna. Ona kada oseti strast mora odmah da je realizuje, da obavi posao. Nema kad da čeka. Ako je predugo ostavite da čeka, ona bude kao onaj gust dim kad se vatra gasi, a od njega može i da se uguši…u emocijama. Ili bar strahovima. Ili bar napadima panike. Nešto mora da je okine. Ona se zapravo hrani strahom. Da se razumemo seks je za nju spiritualni čin, ona voli potpuno da obuzme i sebe i partnera, sa njom se ili gine ili živi život punim plućima.


Pozitivne psihološke osobine Venere u Škorpionu: intuitivna, odana, emotivna, zavodljiva, atraktivna, neodoljiva


Negativne psihološke osobine Venere u Škorpinu: posesivna, nedruželjubiva (ima malo prijatelja), agresivna, naporna, skolna kontroli, ne oprašta lako



Muškarac sa Venerom u Škorpionu:


Kakve devojke ga privlače?


Veoma je misteriozan, nikad ne znate sa kim se sve vidja, Koliko zapravo ima partnerki u njegovom životu. Šarm mu je glavno oružje. Njemu ne možete odoleti. Kada voli voli do kraja – duboko je emotivan, intenzivan i već u pogledu možete prepoznati ljubav koju oseća prema vama. S druge strane ne pokazuje tako lako emocije, čuva ih dok se ne uveri da su mu uzvraćene. Devojke koje ga privlače moraju I da zaraduju dobro, on ne može da bude sa nekom devojkom koju treba da izdržava. Jednostavno ne poštuje takve žene. U mojoj astrološkoj praksi nisam srela muškarce sa Venerom u Škorpiji koji su ljubomorni, ali posesivne da.


Umetnica performansa Marta Jovanović ima Veneru u Škorpionu, Venera je povezana sa umetnoću, a znak Škorpiona sa brojim unutrašnjim usponima i padovima te ne čudi što Marta kroz sve svoje umetničke performanse pokreće lavinu emocija - foto Instagram print screen @martajmartajmartaj


Šta možemo da očekujemo u periodu dok je Venera u Škorpionu?


Venera opozicija Uran u Biku – planete su zamenile mesta. Eto prilike za neobične odnose, ne prosečne. Venera I Uran u svakom aspektu ukazuju na ličnu seksualnu revoluciju, pa donose interes za sve novo u oblasti ljubavi I seksa. Vreme je za eksperimente. Jača potreba za menjanjem partnera, posebno kod onih koji imaju natalno sećanje ove dve planete.


Venera kvadrat Saturn u Vodoliji– uh, uh, jedan napet aspekt koji ukazuje na nemoguću ili neodrživu ljubav. Donosi atmosferu patnje u ljubavi, možda je prisutna razlika u godinama izmedju partnera, ili pak žive u različitim gradovima I državama pa ne mogu da se vidjaju, možda čak dolaze I iz različitih miljea, porodica…svakako ovde nešto ne fituje. Teskoba i patnja zbog ljubavi


Venera sekstil Pluton u Jarcu – ovaj spoj je tipična slika slika vulkanske seksulanosti, veze koje nastanu u ovom period zaista će biti zasnovane na jakoj seksualnoj privlačnosti, magnetizam će biti neverovatan.


Venera kvadrat Jupiter u Vodoliji – eto i afera 😊 veza sa zauzetima, narušenog morala. Neka se pričuvaju rodjeni u znaku i podznaku Lava i Vodolije, kao i oni sa ličnim planetama u ovim znacima. Ovaj aspekt takodje govori o rasipništvu, ali i o kaznama. Ako budete lenji početkom oktobra nemojte se mnogo zabrinuti, to je par dana atmosfera na nebu.


Venera trigon Neputun u Ribama – neki će biti skloni idealizaciji u ljubavi, posebno oni koji u natalnoj karti imaju trigon ili sekstil izmedju ove dve planete. Inspiracija, nadahnuće, maštanje, ide li se nekom na more ili će neko biti na moru u periodu od 24.09 – 05.10? Može se desiti neka lepa morska avantura…


PUN MESEC U RIBAMA – 21.09.2021. NA 28 STEPENU RIBA


Na ovaj dan Venera u Škorpiji se nalazi u T kvadratu u koji su uključeni još Saturn u Vodoliji i Uran u Biku. U pitanju je fiksni T kvadrat. Idealno je vreme da završite započeto. Energija je velika ali mora biti usmerena u smislu zadovoljavanja sopstvenih želja. Fokusiranost, koncentrisanost, jaka snaga volje – to sve donosi ovaj T kvadrat i zato iskoristite taj nalet energije da završite ono što ste naumili. To se posebno odnosi na oblast finansija, ljubavi, dece, zabave, sporta, prijatelja i udruženja, penzije. Da li se pronalazite u ovim oblastima. Ponovo su prozvani Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije, u znaku i pozdnaku kao i oni sa ličnim planetama u ovim znacima (Sunce, Mesec, Venera, Mars, Merkur)


MLAD MESEC U VAGI – 06.10.2021. NA 13 STEPENU VAGE

Tada su Sunce, Mesec I Mars na 13.stepenu (pripada znaku Ovna) znaka Vage – jaka je energija novog početka. Aktivna je osa odnosa, odnosno pitanje ko sam JA a ko smo MI.


Poznate dame sa Venerom u Škorpiji: pevačica Ana Stanić, Marta Jovanović umetnica performansa, glumica Naomi Watts, pevačica Ana Nikolić







bottom of page