top of page

VENERA U DEVICI Rođena da ugodi

Updated: Oct 19, 2020

Piše: Jelena Đokić

profesionalni astrolog i astroterapeut


Od 02.10 – 28.10.2020. tranzitna Venera boravi u znaku Device


Kakva je žena sa Venerom u Devici?


Na mentalnom planu Venera će se ispoljiti kroz reči. Ukoliko Venera uđe u polje intelekta prepoznaje greške, primećuje šta sve parteneru nedostaje, i iskazuje nezadovoljstvo. U tome leži osnova svake Venere u Devici, jer je ona tu u znaku svog pada. U bilo kom zemljanom znaku da se nađe Venera (Bik, Devica ili Jarac) ima osećaj da nešto treba ili mora da uradi. Ona jedva čeka da se uda, pre svega jer joj brak omogućava distancu spram brojnih muškaraca. Njoj je jako dosadno da izlazi i upoznaje druge muškarce. Ona je iz filma jedna ljubav za ceo život. Venera u Devici je baš stidljiva, to je slika mlade koja crveni.


Ona tačno zna kakav tip muškarca joj se dopada. Ne prašta muškarcima koji joj nisu lojalni. Očekuje da kada se dogovorite da ste zajedno to tako i bude. Njen muškarac ne može da švrlja. Ne sme da zbija vulgarne šale, ona je veoma osetljiva na vokabular svog muškarca. Nekada može delovati kao osoba koja nema ni malo spontanosti u sebi, ume da bude kruta i ukočena. Nije baš fan da se mazi. Do nje najlakše doprete ako imate ono nešto u intelektualno smislu. Ume da deluje kao da daje ljubav na kašičicu, stalno nešto meri, analizira, secira. U stanju je satima da raspreda sa drugaricama šta je on rekao, šta je mislio, šta je uradio da vrti priču danima i pokušava da racionalizuje svog partnera. Omiljena rečenica joj je: „Hajde da pričamo o ljubavi“. Ona se ne prepušta tako lako, sumnjičava je, traži dokaze.Marina Opačić - Njegova Nina ima Veneru u Devici Foto: instagram printscreen @njegova_nina

Pozitivne ključne reči za Veneru u Devici: temeljna, analitična, besprekorna, posvećena, promišljena, organizovana

Negativne ključne reči za Veneru u Devici: stroga, kritična, ukočena, dosadna, spora.

Venera simbolizuje odnose, ljubav, senzulanost, zadovoljstvo, a kao perfekcionista Venera u Devici svoje veze doživljava veoma ozbiljno i čini sve da zadovolji svog partnera. Oni koji imaju natalno ovu poziciju su uvek na usluzi pre svega svojim partnerima i od rane dobi teže da se smire i sviju porodično gnezdno. U znaku Device Venera je u padu, i neki bi pomislili da sa ovom pozicijom nema uživanja. Ali greše, one samo temeljno istražuju šta je to što ih vodi ka uživanju. O tome će reći više kroz natalnu kartu kojom kućom vlada Venera i kakvi su joj aspekti, kao i gde se našao dispozitor Venere – u ovom slučaju Merkur, vladar znaka Device.


Glumica Marina Ćosić ima Veneru u Devici, foto: instagram printscreen @marinacosic


Muškarac sa Venerom u Devici

Muškarac sa Venerom u Devici je "tehničar" u spavaćoj sobi, kako vreme prolazi sve je senzualniji. Nekada vam može delovati kao samotnjak, koji je veoma oprezan da udje u vezu. To je iz prostog razloga što ne želi nered u svom životu, a ponajmanje ljubavnom.

Mnoge Device imaju složene rituale koji im pomažu da se osećaju da drže stvari pod kontrolom, u ovom haotičnom svetu. On će reći „manje je više“, i to je dobro imati na umu. Ne postavljajte previše ličnih pitanja, inače ćete zauzvrat dobiti jednog nadrndanog čoveka, verbalnog grubog i čudnog izraza na licu.

Kakav tip žena se dopada muškarcu sa Venerom u Devici?

Sasvim sigurno pametne žene, preferira one koje čitaju i nose naočari, vredne i skromne. Mnogo ih privlače žene koje se stalno usavršavaju. Vole dame koje su prirodne, bez mnogo šminke, uredne i jednostavne. Takodje vole kada žena poštuje njihovu samotnjačku stranu i vreme koje mu je potrebno da provede sam sa sobom.

Šta možemo da očekujemo tokom tranzita Venere kroz znak Device od 02.10-28.10.2020?

Dobri aspekti koje Venera u Devici obrazuje su:


*zemljani trigon sa retrogradnim Uranom u Biku – egzaktan trigon na 8.stepenu znakova Device (Venera) i Bika (Uran) 11.10.2020.


*zemljani trigon sa Jupiterom u Jarcu – egzaktan trigon na 19.stepenu znakova Device (Venera) i Jarca (Jupiter) 19.10.2020.


*zemljani trigon sa Saturnom u Jarcu – egzaktan trigon na 25.stepenu znakova Device (Venera) i Jarca (Saturn) 24.10.2020.


*zemljani trigon sa Plutonom u Jarcu – egzaktan trigon na 22.stepenu znakova Device (Venera) i Jarca (Pluton)


Loši aspekti koje obrazuje Venera u Devici:


*opozicija sa Neputnom u Ribama – egzaktan aspekt na 18.stepenu znakova Device (Venera) i Riba (Neptun) – 17.10.2020.

Da li znate da je Venera ćerka Urana i da se rodila iz morske pene (Neptun)? U narednom periodu Venera u Devici obrazuje trigon sa Uranom Rx, a to je uvek znak slobodne ljubavi, koja se ne ograničava samo na jedan vid pažnje. Obzirom da je Uran retrogradan mogao bi se javiti i neko iz prošlosti da podgreje tu ljubav na brzaka i bez obaveza. Takozvanu ljubav kombinaciju. Možemo očekivati ljubavi koje dolaze iznenada, kao grom iz vedra neba. U ovom periodu nema trajnijih ljubavi, dakle sve one započete veze koje izgledaju kao veze nisu ni nalik nečemu što bi moglo da potraje, jer se Venera neće osećati dobro. Sve i uz podršku ekipe iz Jarca - Jupitera, Saturna i Plutona. Oni koji su već u vezama koje su stabilne učvrstiće svoja partnerstva, a to posebno važi za one koji imaju znak ili podznak u Biku, Devici ili Jarcu.

Venera će par dana obrazovati opoziciju sa Neptunom u Ribama, da bi se 17.10.našli u egzaktnom apsektu na 18.stepenima Device i Riba. Taj stepen je stepen Vage, a samim tim ukazaje i na partnerske odnose. Ovaj aspekt može dovesti do velikih emotivnih razočarenja i prevara, ali i do potpuno nerealnih očekivanja u emotivnim vezama i velikim iluzijama kojima će mnogi sebe obmanjivati. Postoji mogućnost da se u tom periodu više poseže za alkohlom, drogama, tabletama za smirenje, opijatima jer se tako leči patnja.


Možemo očekivati još neki emotivni skandal, aferu, neiskrenost u odnosima, kao i razotkrivanje tajni koje će učiniti život komplikovanim i nestabilnim. Opet će neke ljubavnice pasti.


S druge strane period je fenomenalan za nove originalne ideje, koji mogu da se materijalizuju. Možemo očekivati nove praktične ideje, koje imaju veliku upotrebnu vrednost. Svi koji investiraju i rizikuju u ovom periodu mogli bi ostvariti dobiti.


Poznate dame sa Venerom u Devici: Njegova Nina, Iva Štrljić, Marina Ćosić, Kim Kardašijan, Džulija Roberts, Gven Stefani, Brižit Bardo.

Glumica Iva Štrljić ima Veneru u Devici Foto: Instagram printscreen @ivastrljicofficial

Comments


bottom of page