top of page

MLAD MESEC U VAGI Odnosi su na ispitu

Piše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut

Napet je ovaj mlad mesec u znaku Vage. Tu nema šta. Stanje na nebu u trenutku kada se na našim prostorima (Srbija i region) odigrava ova lunacija je prilično intenzivno. Vladar trenutka mladog meseca je upravo Mesec na 23.stepenu Vage u 5.polju (ascendent u Raku) – dakle oblast koja je pod lupom je ljubav, odnosi sa decom, ali i mesta za zabavu i sport, kao i sve ono što nas čini radosnim.

Mesec i Sunce na 23.stepena Vage (Sunce je u padu na 19.stepenu Vage) su se našli u opoziciji sa retrogradnim Marsom na 20.stepnu Ovna (mesto pada Saturna) u T kvadratu sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom u Jarcu. T kvadrat je konstalacija koju obazruju 3 planete od čega 2 u opoziciji i u kvadratu sa trećom. To je intenzivan aspekt, naročito kao u ovom slučaju kada je u pitanju kardinalni T kvadrat, a uključene su planete u kućama vezanim za odnose. Mnogi oženjeni muškarci će biti „nahvatani“ u svojim vanbračnim akcijama, a njihove žene neće imati ni malo razumevanja, kao što su možda nekada ranije imale. Brojni će se parovi razvesti, čak i oni „najidealniji“. Energija u vazduhu je više nego eksplozivna. Mnogi imaju bolove u glavi, migrene su učestale, a dobar deo ima utisak da će „pući“ i oseća se kao u ekspres loncu, pod velikim pritiskom. Sve vrste odnosa će u ovom periodu biti veoma intenzivne, napete, teške i trebaće zaista mnogo mira da ne reagujemo i ne pecamo se na provokacije, prozivke i verbalne uvrede. Tviter će kao i obično biti poprište verbalnih sukoba, jer se retrogradni Mars našao u 11.kući koja odgovara društvenim mrežama. Ni druge društvene mreže neće biti pošteđene, pratiće se mnogo ko je koga lajkovao, ko je kome šta prokomentarisao. I te aktivnosti će biti aktivator za svađe među partnerima.Vaga kaže „ja balansiram“ a u narednom periodu balansiranje će biti ozbiljna gimnastika. Vladajuća planeta Vage je Venera, koja se u trenutku mladog meseca našla u znaku Device, znaku svog pada. Obrni okreni odnosi su u fokusu. Dispozitor Venere je Merkur koji je tog dana zaokrenuo sa 11.stepena Škorpiona (stepena egzaltacije Urana) i pravi lep aspekt sa Venerom (sekstil) orbisa 5 (ljubav) tako da rečima koje otrežnjuju i transformišu možemo preokrenuti napetu energiju i izgladiti odnose. Takodje, Venera obrazuje zemljani trigon sa Jupiterom i Plutonom, te razum može odigrati ovde ključnu ulogu. Venera je u ovom trenutku mladog meseca preuzela na sebe mnogo toga, a dodatno pored svih nabrojanih aspekata obrazuje i opoziciju sa Neptunom što ukazuje na nejasne emotivne granice. Nagalašena je i zavisnost od nečega ili nekoga, bilo da je u pitanju hrana, nedozvoljena supstanca, alkohol, lek ili osoba. Ne posežite za utehom u vidu tih stimulansa, bolje razgovarajte sa osobom sa kojom je odnos poljuljan u ovom periodu.


Dakle, savet za naredni period je – ne pecajte se na provokacije, budite razumni i staloženi. Pre nego što odgovorite tri put merite, jednom secite.Najizazovnije je onima rodjenim u znaku ili podznaku Ovna, Raka, Vage i Jarca, kao i onima koji imaju lične planete u nekom od ova četiri kardinalna znaka, plus minus 5.stepeni od 23.stepena

One u znaku, podznaku ili sa ličnim planetama u znaku Bika, Lava, Škorpije i Vodolije „trese“ kvadratura i opozicija sa Uranom tako da ni njima nije ništa lakše, ikao se čini da Lavovi i Vodolije imaju kakvu takvu podršku retro Marsa u Ovnu i Sunca i Meseca u Vagi.

Rodjeni u znaku, podznaku i sa ličnim planetama u znaku Blizanca, Device, Strelca i Riba su zbunjeni. Ništa im nije jasno. Osećaju se kao da su ustali, a da se nisu probudili. Plačljivi su, tužni bez razloga. Njih baš cima opozicija Venere u Devici i Neptuna u Ribama. Partnerski odnosi u kojima se nalaze im se čine bez smisla. Iskulirajte, uskoro prolazi taj period.Merkur je retrogradan od 14.10.2020. do 03.11.2020, pa uz retro Mars donosi dodatan oprez posebno u vožnji, komunikaciji i akciji. Ne savetujem vam kupovinu nove bele tehnike, autobomila, mobilnih telefona, laptopova, a uzdržite se i od potpisivanja novih ugovora. Oni ugovori koji se produžavaju mogu se potpisati. Ako imate natalno retro Merkur vi ste na sigurnom, on vas podržava. Takodje u ovom periodu ne preporučujem odlazak na VTO niti ostajanje u drugom stanju.

Comments


bottom of page