top of page

MLAD MESEC U RAKU

Datum: 29.jun 2022. u 04:51 am (Beograd i naša vremenska zona)


Znak: Rak


Stepen: 7 (stepen Vage, partnerskih odnosa, braka)


MLAD MESEC znači da se na nebu obrazuje egzaktna konjunkcija sa Suncem. Rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, a to je period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja, za vizuelizacije, afirmacije, pravljenje vision board-a, vreme donošenja novih odluka. Svakog meseca se dešava na nebu mlad mesec.


ZNAK RAKA


U pitanju je prvi od tri vodena znaka (pored Škorpija i Riba). Duboko emotivan, okrenut domu i porodci. Niko nije odaniji od ljudi rodjenih u znaku Raka ili sa Mesecom u Raku. Oni bi umrli od i zbog ljubavi, često su slepi za one koji vole. Mogu da predju preko mnogo toga. Ali, zato kada im jednom predjete granicu, za njih više ne postojite. Niko vas više neće šuškati i voleti nego ovaj znak. Ugadjaće vam i kad ste bezobrazni, nezahvalni, ako vas iskreno vole. Nemojte ih emotivno povrediti, jer kad se jednom zatvore u svoju školjku povratka nema. Veoma su intuitivni, uvek trebaju da poslušaju šta im želudac kaže. Najviše vole da provode vreme pored vode, često odlaze na more, ali im prija i boravak pored jezera. Umeju da budu strastveni ljubavnici, nežni i od akcije u isti mah.


Šta možemo očekivati za ovaj mlad mesec?Vladar lunacije je Mesec u Raku, koji pored egzaktne konjukcije sa Suncem, jer je mlad Mesec obrazuje i egzaktan kvadrat sa Jupiterom. Sve je na 7.stepenu, stepenu znaka Vage i partnerstva. Rak i Vaga su kardinalni znaci, pored Ovna i Jarca. To su ujedno znaci kojima započinje svakog godišnje doba. Upravo ova četri znaka, oni sa podznakom i ličnim planetama u Ovim znacima od 2 – 12.stepena Ovna, Raka, Vage i Jarca mogu imati tenziju u partnerskim odnosima i posebno braku. Ali gde su izazovni aspekti, tu je i snaga, bar ja tako verujem. Da nam je sve laganica ne bismo živeli život, već bi smo umrli od dosade. Zar ne? Ujedno je ovo period za ova četiri znaka posebno da se aktiviraju i daju poslednju šansu partnerskom odnosu i braku. Jupiter jeste benefik i ume da da puno toga lepog, pa i da pretera. Kada pretera ruši sve pred sobom. Ovaj put u kvadratu sa ženskim principom (Mesecom) i muškim principom (Suncem) može da da previše svega. Najviše neispunjenih očekivanja. Ženi se muž može učiniti kao neko ko samo priča, a ništa ne radi, a žena se mužu može učiniti hladnom ženom, koja ga tretira samo kao bankomat i troši, troši, troši…bez da pokaže zrnce zahvalnosti ili emocije. Šta je lek? Da budete nežni sa sobom. Da napišete u pismu afirmacije kakvu atmosferu u domu i porodici želite, kakav odnos sa partnerom želite. Lezite u šavasanu, na ledja, ruke stavite pored tela i dlanove okrenite ka gore. Dišite polako u svom ritmu, snažno izdišite. Osetite prvo solarni pleksus, predeo vašeg želuca, gde je smešten energetski centar Sunca, udahnite belu svetlost, izdahnite boju, emociju ili situaciju koja vam više ne treba. Ponovite tri puta. Osetite šta vam želudac kaže kada pomislite na vašeg bračnog partnera. Ne igrnorišite taj osećaj. Ne pokušajte da ga mentalno preoblikujete. Šta god da dodje vaše je i istina je. Nakon toga osetite predeo grudnog koša, gde je smešten energetski centar Meseca, vasa srčana čakra. Udahnite belu svetlost, izdahnite boju, emociju ili situaciju koja vam više ne treba. Osetite zahalnost ka odnosu u kom ste, ka osobi sa kojom ste. Ako nema zahvalnosti, jasan je znak. A ako ima, vaš odnos ima još jednu šansu.


Kome ide na ruku ovaj mlad mesec?

Bikovima, Škorpijama, Ribama, znak i podznak i lične planete od 2 - 12 stepni ovih znakova.


RITUALI za mlad mesec u Raku


Post vodom – 24 sata pijete vodu, jer na taj način pročišćavate vaše emotivno i energetsko telo. U ovom tekstu možete pročitati ko sme da praktikuje post vodom


https://www.jelenadjokic.org/post/pun-mesec-ritualiEsencijalno ulje: ruzmarin, kamilica, tamjan, pačuli, ruža

Kristali: crveni džasper, rozen kvarc, karnelian, citrin, smaragd

Pismo afirmacije – pišete ga na papiru, rukom. Treba da bude ispisano kao da se već dogodilo (na primer. Udata sam....imam ćerku, sina...kupila sam božantven stan...) obavezno napišite što više detalja. To pismo čitate u toku dana kad god se setite minimum 28 dana, do sledećeg mladog meseca. Pismo čuvate dok se ne ostvari željeno.

bottom of page