top of page

Marsov povratakPiše: Jelena Đokić

Profesionalni astrolog i astroterapeut


Svake dve godine planeta akcije i energije Mars dođe na poziciju gde je bio u trenutku našeg rodjenja. U svakom znaku, Mars provede oko 2 meseca, osim što je tokom 2020. bio gotovo 6.meseci u znaku Ovna zbog svog retrogradnog kretanja. Jednom u skoro svake dve godine Mars je retrogradan. To je bilo u periodu od 10.09 – 14.11.2020. U znak Bika prešao je 6.januara 2021. pola sata pred ponoć. Na taj način aktivirao se povratak Marsa svima koji ga imaju natalno u znaku Bika.

Mars ima potencijal okidača. Predstavlja našu snagu i energiju, način na koji se pokrećemo. On je naš nagon za opstankom. Simboliše fizičku izdržljivost, snagu mišića i odbrambeni sistem. Ukazuje i na to kakva je naša seksualna energija. Najjača je kod onih koji imaju Mars u Ovnu, Škorpionu, Jarcu, ali isto tako može da da dobre ljubavnike onima koji imaju pozitivan aspekt (trigon, sekstil) Marsa i Venere, Marsa i Satruna, Marsa i Plutona. Ali potrebno je još niz pokazatelja da se to dokaže 😊


Od toga u kom znaku se nalazi vaš Mars, kojim kućama vlada i gde je otišao kao vladar kuće dobićete jasniju sliku ne samo o vašoj energiji, da li ste od akcije ili ne, već i o momcima koji vas privlače, kao i vašoj primarnoj seksualnoj energiji. Takodje treba obratiti pažnju i na asepekte koje Mars obrazuje i gde odlazi dispozitor. Ako je na primer vaš natalni Mars u znaku Raka, on tu nije jak, ali ako se našao u 1. ili 10.kući dobija na snazi, jer on prirodno vlada 1.kućom, dok u u znaku Jarca, koji odgovara 10.kući - egzaltira. Na osnovu toga možemo zaključiti da vas privlače uspešni muškarci i sportisti.


Kada se dešava povratak Marsa prikupimo više snage volje i inicijative u određenom području života, naravno u zavisnosti od znaka u kom se nalazi i kuće kojom vlada Mars.Na šta ukazuje povratak Marsa, u odnosu na znak ili na kuću u kome se dešava?


U Ovnu ili 1.kući – više pažnje obraćate na fizičku spremnost i snagu, izgled, kako pristupate životu.U Biku ili 2. kući – vaša energija je usmerena po pitanju hrane ili finansijskih pitanja. Više ste angažovani kako da zaradite novac. Ukoliko zaradjujete manje novca nego što ste navikli, vaša seksualna moć opada.U Blizancima ili 3. kući - više imate samokontrole, discipline i inicijative u pogledu komunikacije, braće i sestara, saradnika, razvijanja novih veština, medija, marketinga.U Raku ili 4. kući - više discipline i inicijative u vezi sa domom, nekretninama, zemljom koju posedujete, porodici. U potrazi ste za emocionalnom srećom.U Lavu ili 5. kući – asertivniji ste i imate više inicijative u pogledu dece, kreativnih projekata, kreativne inteligencije, u ljubavi i hobijimaU Devici ili 6. kući – fokusiraniji ste u pogledu zdravijeg životnog stila, vidite računa o načinu ishrane, obraćate pažnju na detalje. U fokusu je radno mesto i posao koji obavljate, ali i kućni ljubimci.U Vagi ili 7. kući – aktivniji ste u partnerskom odnosu, načinu kako komunicirate sa drugima, a ukoliko imate javne neprijatelje suočavate se direktno sa njima; takodje može doneti razrešenje pitanja na sudu i okončanje sudskih procesa.U Škorpiji ili 8. kući – više energije ulažete u kredite, novac drugih ljudi, porezime. Naglašene su strasti, seksualnost je u prvom planu. Mogu se pokrenuti pitanja nasledstva.U Strelcu ili 9. kući – aktivni ste u pogledu sistema verovanja, pitanja više svrhe života, duhovnih praksi, visokog obrazovanja i znanja, u potrazi ste za mentorima, ali i za avanturom i dalekim putovanjima.U Jarcu ili 10. kući – okrenuti ste postizanju vaših ciljeva, veoma vam je važno da postignete uspeh u profesionalnom smislu, da postanete vidljivi i statusno ostvareni.U Vodoliji ili 11. kući – vaša energija je usmerena u pogledu socijalnih kontaktata i društvenih krugova, prijatelji su vam najvažniji. Velika je verovatnoća da ćete se aktivirati u nekom udruženju, i više pažnje posvetiti dobrotvornom radu i volonitanju.


U Ribama ili 12. kući – naglašene su tajne, velika je verovatnoća da ćete se naći u tajnoj seksualnoj vezi. Pod jakim ste uticajem sudbine i sve što vam se dešava je van vaše kontrole.Počnite novi ciklus Marsovog povratka svesni kako da usmerite energiju shodno tome gde se dešava u vašoj natalnoj karti njegov povratak. Umesto da vam stvara probleme, ovaj ratnik će doneti mnogo toga dobrog u vaš život. Iskoristite energiju Marsa da radi za vas. Ako vas zanima kako da probudite energiju Marsa konsultaciju možete zakazati ovde

Comments


bottom of page