top of page

Ko je vaš idealni partner?

Piše: Jelena Đokić

profesionalni astrolog i astroterapeut

Vrhovi četiri kuće (prve, četvrte, sedme i desete) su uglovi astrološke karte. To je takvozani krst horoskopa i matrica po kojoj se kreće genetika. Mi smo ascendent (prva kuća), roditelj suprotonog pola je 4.kuća (IC), partner (descendent) je 7.kuća, a roditelj istog pola (MC) je 10.kuća. Ako želimo da utvrdimo priču naših baba, deda, prababa, pradeda na isti način računamo samo od kuća koje smo utvrdili da pripadaju našim roditeljima.


Kako da pronađemo putokaz u našoj natalnoj karti kakav je naš bračni partner?

U tome nam pomaže descendent tačnije 7.kuća našeg horoskopa.


Treba da imamo u vidu da se kroz petu kuću horoskopa gleda ljubav, način na koji volimo, koga volimo i zato posmatramo 5.kuću: vladara 5.kuće, Veneru i znak Lava, jer je on prirodno povezan sa ovom kućom horoskopa. Takodje u ženskom horoskopu posmatramo Sunce, a u muškom horoskopu Mesec.

U ovom tekstu se bavimo 7.kućom horoskopa (brak, partnerski odnos) pa proverite u vašoj natalnoj karti smernice ko je onaj pravi za vas.


Ako vam je podznak Ovan, vaš Descendent je u Vagi


Vaš idealan partner u ljubavi je lepo vaspitana, fina, ljubazna i uravnotežena osoba koja će vam pomoći da spoznate šta znači reč MI.


Ako vam je podznak Bik, vaš Descendent je u Škorpionu


Osoba koja vam odgovara je strastvena, vodi dinamičan život, voli uzbuđenja, magnetski je seksualno privlačna, ali tajanstvena. Kroz takav odnos možete naučiti kako da pripadate nekome bez kalkulacije ili rezerve. Svakako očekujte odnos pun katarze.


Ako vam je podznak Blizanci, vaš Descendent je u Strelcu


Za vas je partner koji vam pruža potpunu slobodu, kao I vi njemu. To je osoba sa kojom možete da istražujete, da živite pun potencijal “nova tura nova avantura price”.Ono što vas veže sa njim je želja. Vaš partner je pre svega vaš najbolji prijatelj i često se iz prijateljstva radja ljubav. Tražite partnera sa kojim vam nikada neće biti dosadno.


Ako vam je podznak Rak, vaš Descendent je u Jarcu

Privlače vas zrele osobe, situirane, ozbiljne, one koji su u neku ruku tradicionalisti i poštuju stare vrednosti. Čeznete za sigurnošću i stabilnom porodičnom pričom, to je za vas broj 1 na listi partnerskih prioriteta.


Ako vam je podznak Lav, vaš Descendent je u Vodoliji


Vi tražite 3 u 1 – prijatelja, partnera I ljubavnika, osobu sa kojom možete da delite sve. Vaš partner je neko ko je savremenih shvatanja, širokih pogleda na svet. Sa takvim partnerom možete naučiti kako da volite ceo svet, a pripadate jednoj osobi.


Ako vam je podznak Devica, vaš Descendent je u Ribama


Za nekog krajnje racionalnog poput vas, idealan partner je sanjar, maštar, neko ko ima ocean emocija u sebi. Takav partner će vam pomoći da pokažete svoje emocije, sa njim se možete izgubiti u slatkim sanjarenjima, šaputanjima na jastuku, uživati u razmeni najdivnijih reči, najdubljih emocija i kao u pesmi Indexa “310 poljubaca”. Ko je rekao da podznak Devica ne voli da se ljubi i mazi?




Ako vam je podznak Vaga, vaš Descendent je u Ovnu


Vas neodoljivo privlače aktivni partneri, pustolovi, temepramentni, strastvene i dinamične osobe. Kod partnera najviše cenite neustrašivost, što vašu kolebljivu prirodu itekako ume da stabilizuje. Ovakav partner će vas naučiti da nema ništa lose ponekad biti JA, a ne samo MI, te da je najvažniji odnos onaj odnos koji imamo sa samim sobom.





Ako vam je pozdnak Škorpion, vaš Descendent je u Biku


Privlače vas umetničke duše, osobe koje su pouzdane, racionalne, osećajne, stabilne. Vi ste kao na struju, a treba vam partner koji je pomalo intertan kako bi vas uzemljio. Iako vam se učini da uvek birate pomalo dosadne partnere, statične, znajte da je to lekovito za vas. Jer kada patite od hronične akcije to na duže staze iscrpljuje duh, telo i psihu.


Ako vam je pozdnak Strelac, vaš Descendent je u Blizancima


Kao magnetski da ste privučeni “zakačiće te se” za partnera koji je radoznalog i avanturističkog duha. Prijaju vam partneri sa kojima možete da vodite duge, filozofske razgovore. “Čekaj još ovo da ti kažem” je tipično za vašeg partnera i nakon 12 sati neprekidnog pričanja. Sa njim teme za razgovor nikada ne mogu da se potroše.


Ako vam je pozdnak Jarac, vaš Descendent je u Raku


Privlače vas tople, nežne, osećajne osobe koje dele iste porodične vrednosti sa vama. Uživate da sa njim gostite familiju, ali i prijatelje. U vašem domu su česta porodična okupljanja. Potreban vam je ovakav partner kako biste otvorili svoje srce koje je izuzetno nežno, ali ga krijete igrajući ulogu vojnika ili žene amazonke.



Ako vam je podznak Vodolija, vaš Descendent je u Lavu


Privlače vas vedre, pozitivne, zabavne, vesele osobe, koje vas zasmejavaju i sa kojma možete da izlazite u restorane I klubove, da se smejete do dugo u noć i da plešete, plešete, plešete…Ako imate problem sa samopozdanjem, neophodan vam je partner koji će umeti da vas “podigne” u tom smislu, da vas ojača i pruži vam osećaj više vrednosti.


Ako vam je podznak Ribe, vaš Descendent je u Devici


Obzirom da ste sanjivi po prirodi i pomalo dezorjentisani privlače vas partneri koji su organizovani, uredni, isplanirani, oni koji vam pomažu da fokusirate svoju pažnju, energiju I talente. Vama je najpotrebniji red u vašem haosu, a ovakav partner je idealan da to uradi.

Ukoliko želite da proveirte kako se slažete sa vašim partnerom, gde su prednosti, a gde mane odnosa i kako da slabosti prevedete u pobede možete zakazati konsultaciju uporednog horoskopa






bottom of page