top of page

Ljubav je biće

Updated: Sep 12, 2020


Odnosi su jedna od najvažnijih sfera interesovanja klijenata. Bilo da su u pitanju partnerski (ljubavni), porodični, prijateljski, poslovni, svako postavi barem jedno pitanje tokom trajanja konsultacije i odnos sa sa datom osobom.


Da bi odnos funcionisao, neophodno je da se obezbedi kruženje energije. Za kvalitetatan odnos neophodno je da je makar jedna osoba svesna, tačnije na višem nivou svesti. Takav odnos ide iz lakoće, ne iz muke, ako nije lako onda odnos nije pravi. Kada se nadjemo u problematičnom odnosu, suština nije ispunjena. Odnosima vlada planeta Venera, koja je sama po sebi lepota. Zapamtite ako nije lepo, nije ljubav.


Odnose uspostavljamo ne samo na verbalnom, već i na neverbalnom nivou.


Gotovo osamdeset posto je predstavljeno natalnom kratom, a najvažnije prilikom tumačenja je da procenimo ko je ko u našem horoskopu. Odnosno, kojom planetom je data osoba predstavljena u našoj natalnoj karti. Da li ta osoba živi u našem horoskopu. Jer, ako ne živi, ne vrede nam svi savršeni uporedni aspekti, jer ne vibriramo sa tom osobom. Posle toga se posmatra uporedni horoskop, a za partnere koji su u vezi ili braku radi posebna karta – Davison horoskop, koji je dodatni pokazatelj u tumačenju odnosa.

Uporedni aspekti u natalnim kartama upravo pričaju šta je po sredi i na osnovu aspekata koji se formiraju, stičemo sliku o potencijalnoj prirodi odnosa, njenim dobrim stranama, ali izazovima koji vrebaju, ali se isto tako mogu isceliti i preokrenuti.


Suština svakog odnosa je prepoznavanje. Našu putanju najviše određuje emotivni odnos i zato je važno da se prepozna ta spona u uporednim horoskopima klijenata. Neki uzlaze u odnose iz pozitvine karmičke sprege, tačnije pozitivnih odnosa iz prošlih života, ali ima i onih koji nose izazovne karmičke priče, te u ovaj odnos ulaze sa opterećenjem iz prošlog.


Jaki, intenzivni odnosi gde dominiraju strasti u odnosu na poverenje često su signal da su ti partneri bili neprijatelji u prošlom životu. I sami znate da je rizik veliki kada nas strasti vode. Nije svrha svakog odnosa da se u njemu ostane do kraja života, već da se pronađe lakoća i lepota u odnosu. Da osetimo bliskost i prepoznavanje. Kao da smo sa istog izvora. O bliskosti nam priča Mesec i serija 4.

Planeta koja primarno ukazuje na sposobnost osobe da se spoji sa nekom drugom osobom, kao i na način spajanja i na sam odnos je (osim Venere koja je esencijalni signifikator odnosa i veza) vladar Descendenta. Vladar Descendenta je lična Venera i kroz vladara 7 dobijamo sve ono što bismo nazvali u ovom životu našim partnerom. To je Venera koja ima specifičnu prirodu planete koja je vladar 7. Serija 7 opisuje sudbinu i prirodu odnosa u horoskopu (najmarkantnije vladar 7.kuće). Znak Vage najmanje govori o ličnim odnosima natusa, već više o nasleđenim predispozicijama za ostvarenje odnosa, pa ga uzimamo u obzir samo kao dodatni faktor. Pored serije 7 faktor koji takođe bitno utiče na odnose je serija 4. Uglovi 1 i 10 predstavljaju natusa, a uglovi 7 i 4 govore o odnosima.


Napomena: Ukoliko želite da zakažete uporedni horoskop ovde možete ZAKAZATI KONSULTACIJU.

Comments


bottom of page