top of page

Hedonizam jača organizam

JUPITER U BIKU

16.maj 2023 – 25.maj 2024.

 


 

PIŠE: Jelena ĐOKIĆ


ISAR C.A.P profesionalni astrolog, astro terapeut, Bahov praktičar, energetski psiholog

 

Sa tranzitom planete obilja, prosperiteta i napretka Jupiter, kroz fiksni znak Bika postajemo uporniji, prirodniji, skloniji uživanju u svim čulima, okrenuti hedonizmu. Energija je takva da se ceni ljubaznost u komunikaciji. Ako primetite da je neko neljubazan, budite što ljubazniji prema njemu, jer ćete tako preokrenuti energiju i pomoći toj osobi. Sada su na ispitu tradicija, čast, lojalnost, doslednost i izdržljivost. Mana Jupitera u Biku može biti tvrdoglavost. Jupiter je planeta slobode, uvek želi da proširi granice, ne zna za reč „ne može“, pa kad se nadje u fiksnom znaku Bika, koji nije baš sklon promenama dolazi do zanimljive kombinacije.





Obzirom da je Jupiter uz Veneru primarni signifikator za novac, u periodu tranzita Jupitera kroz znak Bika (kojim vlada Venera) definitivno je polje finansija pod reflektorom. Na samom ulasku u znak Bika, 16.maja 2023. obrazovao se na nebu kvadrat sa Plutonom u znaku Vodolije što je dobro protreslo svet finansija, ali i poljoprivrede. U Srbiji su tog dana započeti protesti poljoprivrednika koji su nastavljeni do danas, u većoj ili manjoj meri. Znak Bika je povezan i sa poljoprivredom, selom i poljoprivrednicima, a uz izazovne aspekte koje je obrazovao sa planetom koja se vezuje sa transformacije doneo je i brojne afere sa fantomskim poljoprivrednim gazdinstvima kojima su se isplaćivali novci (Jupiter), a da nisu postojali.


Iako je jedan od najjačih kodova za sticanje bogatstva dobar odnos Jupitera i Plutona, u mojoj astrološkoj praksi pokazalo se da veliki broj milionera i milijardera sa kojima sam radila konsultacije imaju izazovan aspekt ove dve planete (najčešće kvadrat ili opoziciju, konjukciju redje). Zato svaki kontakt ove dve planete treba uzeti kao povoljan. Tokom 2024.kada Pluton udje u znak Vodolije, a Jupiter u znak Blizanaca 26.maja imaćemo vazdušni trigon ove dve planete što je povoljan znak za finansije, posebno za one rodjene u vatrenim znacima, ali i sa podznakom (Ovan, Lav, Strelac) i vazdušnim (Blizanci, Vaga, Vodolija).

 

Kao što postoji solarni povratak (rodjendan), Venerin povratak (rodjendan Venere) tako postoji i povratak ostalih planeta. Jedan od najznačajnijih koji se dešava svakih 12 godina je Jupiterov rodjendan (povratak Jupitera). Tada treba uz savet astrologa odabrati grad gde je najbolje proslaviti rodjendan Jupitera, i uz određene rituale u tih par dana osnažiti svoje finansije u narednih 12 godina. Ako vas zanima ta konsultacija možete mi pisati na prepoznavanje29@gmail.com

Dobićete predlog grada, rituale i tumačenje karte Jupiterovog povratka.


 

Oni koji imaju natalno Jupiter u znaku Bika rodjeni su u periodu:


30.april 1952 – 9.maj 1953, 12.april 1964 – 22.aprila 1965, od 26.marta 1977 – 03.aprila 1977, od 8.marta 1988 – 10.marta 1989, od 28.juna 1999 – 23.oktobra 1999, 14.februara 2000 – 20.juna 2000, 04.juna 2011 – 10.juna 2012. kao i deca rodjena u periodu od 16.maja 2023 do 25.maja 2924.


Kakve su osobe sa Jupiterom u znaku Bika:


Senzualne, čulne, vole lična zadovoljstva. Dodir im je veoma važan, bilo da dodiruju u komunikaciji druge ljude dok pričaju, ili da se maze i grle dugo. Masaža im je omiljena tehnika relaksacije. Vole da je frižider uvek pun, a trpeza bogata. Rado okupljaju voljene ljude kod sebe i kuvaju im. Bar u jednom trenutku života maštaju da drže restoran,a mnogo njih se i oproba u tome. Vole poljoprivredu i zanimaju se na svom parčetu zemlje. Selo ih relaksira, uživaju da provode vreme na selu. Veoma su ekonomski osvešćeni, vole da zaradjuju novac, ali im novac nije zvezda vodilja. Zvezda vodilja im je da uz novac lagodno žive i da su i drugi srećni i opušteni uz njih. Vole da kupuju poklone i daruju ih rado drugima.

 

U kojoj oblasti može biti prosperiteta sa tranzitom Jupitera u Biku: industriji luksuzne robe, muzike, gradjevine, organske kozmetike i nege, zemljoradnje.

 

Poznate osobe rodjene sa Jupiterom u znaku Bika:


Glumac Lajam Nison, glumac Robert Douni Džunior, glumica Kortni Koks, glumica Dajana Lejn, glumica Sara Džesika Parket, pevač Kris Martin, modni kreatori Roberto Kavali i Ana Sui, glumac Brus Li, glumica Odri Hepbern, glumac Orlando Blum, glumac Miki Rurki, Patrik Svejzi, Rakel Velč, Kortni Lav, Džim Džarmuš, Endi Vorhol.





bottom of page