top of page

JUPITER NEPTUN Konjukcija u Ribama 12.april 2022.PIŠE: Jelena ĐOKIĆ

Profesionalni astrolog i astro terapeut

Bahov praktičar


Svaki planetarni ciklus počinje konjukcijom dve planete čiji ciklus posmatramo. U pitanju su konjukcije spoljnih planeta – od Jupitera do Plutona. Ima 10 ciklusa:


- Jupiter / Saturn (traje 20 godina, veoma je važan, bio je 21.12.2020, desila se velika Mutacija na 0.stepenu Vodolije)


- Jupiter / Uran (traje 14 godina, bila u januaru 2011, naredna je 20.04.2024.)


- Jupiter / Neptun (traje 13 godina, aktuelan aprila 2022.)


- Jupiter / Pluton (traje 12 godina, najbrži je od svih ovih ciklusa,bio je tokom 2020.)


- Saturn / Uran (traje 45 godina)


- Satrun / Pluton ( traje od 33 – 38 godina, bio je 12.01.2020)


- Saturn / Neptun (traje 36 godina, biće 20.02.2026. na 0.stepeni Ovna)


- Neptun / Pluton (traje 492 godine)


- Uran / Neptun (traje 172 godine)


- Uran / Pluton (traje 127 godina)


Njih nazivamo velikim konjukcijama. U okviru tog ciklusa postoje faze razvoja koje ponovo završavaju konjukcijom i to označava kraj jednog i početak novog ciklusa. Svaka od tih faza je posebno važna za određenu zemlju a koju procenimo da je ciklus neke planete bitan. Treba obratiti pažnju na periode kada se odigravaju velike konjukcije. Veoma je važan horoskop svake velike konjukcije (horoskop nastao na osnovu trenutka kada je konjukcija egzaktna), jer on može da se progresira i ukaže na datume važnih dogadjaja koji su u simbolici prirodom planeta koje započinju ciklus.


U XX veku bilo je nekoliko velikih konjukcija, a najviše tokom II svetskog rata u periodu od 1941 – 1945. koji je obeležen sa čak 6, a doneo je period pun dramatike. Sad već čuvena 2020, donela je čak 5 velikih konjukcija, a i dalje se oseća njihovo dejstvo na mundanom nivou.

Za one koje zanimaju globalna dešavanja treba reći da je konjukcija Jupitera i Neptuna u znaku Riba (egzatkna konjukcija je 12.04.2022. na 23.stepenu Riba) bitna za dešavanja u Francuskoj i socijalističke zemlje istočnog bloka. U toku su predsednički izbori u Francuskoj, gde u drugi krug idu do sadašnji predsednik Emanuel Makron i Marin Le Pen, kandidat desnice.


Obe planete, Jupiter i Neptun, vladaju znakom Riba, dakle tu su svoj na svome. Poslednji ciklus ove dve planete je bio 2009. u znaku Vodolije. Tada je Rusija potpisala pariski sporazum (kraj marta 2009) kojim je okončan krimski sukob. Trinaest godina kasnije eto Rusije u otvorenom sukobu sa Ukrajinom, čija kriza trese ceo svet na više nivoa.


Šta bi nama običnim ljudima trebala da znači ova konjukcija?


Pre svega da nam da jednu novu dozu optimizma, da se usmerimo ka našim kreativnim potencijalima i pronadjemo inspiraciju pre svega u sebi. Inspiracija se pre svega prepoznaje u odnosu sa samim sobom. Ovo je vreme kada vi birate. Da li ćete se okrenuti svojim kreativnim potencijalima i živeti život u punini ili će vas remetiti dešavanja u svetu i u vašoj bližoj i daljoj porodici i društvu.


Šta svakom od znakova „radi“ konjukcija Jupiter / Neptun u Ribama? Obavezno čitajte i ako vam je podznak u ovim znacima.


OVAN

Čuva vas andjeo čuvar, a možda i neko ko je vaš duhovni vodja ili učitelj. Vidoviti ste, mnogo jasnije uočavate slike, ljude čitate kao magnetna rezonanca. Ništa vam ne promiče.


BIK

Pojavljuje se prijatelj koji vas spasava, ako ste u finansijskom problemu on vam pruža ruku spasa i pozajmljuje novac koji vam je preko potreban jer ste u dugovima. Period koji obiluje protekcijama i potezanjem veza, ali i sklapanjem novih prijateljstava. Ako aspekti nisu dobri naglašene su izdaje prijatelja. Nejasni su vam planovi i želje.


BLIZANCI

Osmehuje vam se srećna zvezda. Iskoristite je! Vaš ugled jača. Već duže vreme nije vam najajsniji pravac kojim ide vaša karijera, i zato promenite ugao posmatranja. Udjite u svoje kreativne potencijale i ukačite se na tu energiju. Doživećete ekspanziju u svakom pogledu.


RAK

Studentima idealan period da završe studije ili polože ispite na specijalističkim studijama, masterima i doktorskim studijama. Mogućnost putovanja u daleke zemlje na okeanu.


LAV

Moguće veće nasledstvo ili u slučaju razvoda dobijate ozbiljnu količinu novca. Čuvajte se madjijanja, neko u vašoj okolini se time služi, verovatno ženska osoba.


DEVICA

Bogata udaja ili udaja za visoko obrazovanog čoveka. Mada može i obrnuto samo u muškom rodu. Idealizujete partnera, oni koji su dugo u braku mogu otkriti prevare.


VAGA

Obratite pažnju na radno orkuženje, moguće su prevare i potkradanja na radnom mestu. U ovom periodu uradite kompletan sistematski pregled, i obavezno posetite lekara kvantne medicine jer on može da utvrdi širu sliku vaših potencijalnih zdravstvenih problema.


ŠKORPIJA

Oh, vas je zadesila neka velika ljubav. Ni sami ne znate otkud i kako, ali pojavila se osoba iz vaših fantazija. Privlače vas stariji i mudriji partneri, posebno ako ste mlad muškarac u vaš život ulazi starija žena iz vaših snova.


STRELAC

Moguće preseljenje ili kupovina nove nekretnine, možda i pored veće vode. Ako ostali pokazatelji to ukažu moguće je otkrivanje neke porodične tajne.


JARAC

Vi ste stari filozof, ali sa ovim tranzitom se dodatno aktivira vaš filozofski um. Privlače vas ezoterijske teme. Na svetovnom nivou, nije isključeno da ste se ponovili sa novim automobilom.


VODOLIJA

Povoljan je period za finansije, ali isto tako Neptun briše granice pa je kontrola troškova diskutabilna J u svakom slučaju kod vas je prisutno da se ima, ali i da se troši.


RIBE

Da li krijete nešto od sebe? Kakvu tajnu čuvate? Obratite pažnju na višak kilograma u ovom periodu, verovatno ste preterali sa alkoholnim pićima koja su prepuna šećera.


Comments


bottom of page