top of page

Boje po horoskopskim znacima

Updated: Aug 29, 2020

Piše: Jelena Đokić, profesionalni astrolog

i astroterapeut


Ovan


Mart 21 - April 20


Znak Ovna se vezuje za planetu energije i snage, za ratnika, osvajača, za Mars, a prva asocijacija na ovu intenzivnu planetu je skarletno crvena. Ova boja stimuliše mišićni sistem, asocira na krv i krvotok, arterije, glavu i mozak. Kada vam nedostaje energije obucite nešto crveno ili jednostavno popijte neki crveni sok ili pojedite voće ili povrće u ovoj boji. Slabo pečeno meso je takodje dobar izbor.

Bik


April 21 - Maj 20


Bikovi su pod vladavinom planete lepote, lakoće, uživanja, odnosa -Venere. Ovaj znak se povezuje za grlo, vrat i metabolizam. Kako je Venera ženska planeta, Bikove povezujemo sa roze bojom ili pink (malo intenzivnijom varijantom roze boje).
Blizanci


Maj 21- Jun 20


Pod zaštitom planete Merkur, Blizanci su širok spektar žute boje, od bejbi žute, preko boje suncokreeta, limuna do boje kurkume.. Blizanci su pozitivni, stalno u pokretu, ali i neko ko je sklon panikama. Njihov znak je povezan sa rukama, ramenima, nervima i respiratornim sistemom.


Haljina Bojane Jovetić za dame u znaku Blizanca


Rak


Jun 21- Jul 21


Ovim znakom vlada luminar Mesec, povezujemo ga sa nežnoću, bliskošću, brižnošću. Boje koje prijaju pripadnicima ovog znaka ili podznaka su bela, siva, srebna i krem. Znak Raka i boje koje ga opisuju ima uticaj na ženski deo našeg tele, poput materice, reproduktivnih organa, grudi. S tim u vezi osmišljena je posebna narukvica od kristala za trudnice i žene koje žele da ostanu u drugom stanjuHaljina Verice Rakočević za dame u znaku Raka

Lav


Jul 22 - Avg 22


Ovaj znak Zodijaka je pod vladavinom i uticajem drugog luminara Sunca. Kad opisujemo Lavove top 3 reči su srce, toplina i kreativnost. Ovaj astrološki znak utiče na srčani sistem i gornji deo leđa i povezan je sa zlatnim nijansama, kraljevskom ljubičastom i jarko narandžom bojom.


Haljina Biljane Tipsarević za dame u znaku LavaDevica


Avg 23 - Sept 22


Devicom, poput Blizanca, vlada Merkur. Ovaj znak je povezan sa elementom Zemlje. Iz tog razloga boje za pripadnike ovog znaka ili podznaka uključuju zemljane nijanse poput masline, oker, polja kukuruza, karamele... Devica je povezana sa donjim probavnim sistemom, crevima i želucem.


Haljina Bojane Jovetić za dame u znaku Device


Vaga


Sept 23 - Oct 22


Pored znaka Bika I ovim znakom vlada Venera, planeta odnosa, ljubavi, lakoće I uživanja. Boje Vage povezujemo sa bojama koje se odnose na ravnotežu, partnerstvo i harmoniju. Njene nijanse su pastelne poput bejbi plave, ružičaste, boje pistaća, lavande, breskve. Znak Vage je povezan sa endokrinim sistemom i bubrezima.


Haljina Nataše Pejović za dame u znaku Vage


Škorpion


Okt 23 - Nov 21


Ovim astrološkim znakom vlada Pluton, pored tradicionalnog vladara Marsa. Sve što ima veze sa transformacijom, rađanjem i umiranjem u bukvalnom i metaforičkom smislu, intenzitetom…sve je to povezano sa Škorpionom. Krvavo crvene koja se preliva u crnu, bordo i sve nijanse i intenzivne boje. Ovaj znak povezujemo sa genitalnim organima i urinarnim traktom, kao i debelim crevom.


Haljina Igora Todorovića za dame u znaku Škorpiona


Strelac


Nov 22 - Dec 20


Znakom Strelca vlada Jupiter koji utiče na organe poput jetre, na autonomni nervni sistem, bedra, povećanje telesne težine i slično. Boje ovog astrološkog znaka su ljubičasta, boja šljive i tamno plava.


Haljina Igora Todorovića za dame u znaku Strelca


Jarac


Dec 21 - Jan 20


Kad pomislimo na znak Jarca odmah se javi asocijacija na strukturu, izgradnju, zrelost i disciplinu. Ovaj znak ima uticaj na kosti, koštani sistem, zube, kožu. Boje povezane sa ovim horoskopskim znakom su crna, tamno smeđa i ugalj siva. Jarac je pod uticajem planete Saturn.
Vodolija


Jan 21 - Feb 18


Ovim znakom punim električnog naboja, inovativnim, ispred svog vremana vlada planeta Uran, a neka od njegovih značenja povezana su sa bioelektričnim impulsima, gležnjevima itd. Boje za Vodoliju su tirkizna i akvamarin plava, koje su odlične za ublažavanje stresa, te umiruju um i emocije.


Haljina asimetričnog kroja Biljane Tipsarević za dame u znaku Vodolije


Ribe


Feb 19 - Mar 20


Boje koje povezujemo sa Ribama su sa nijanse indigo plave i sve boja mora. Ribe bi se takođe mogle povezati sa zelenom i plavom bojom i drugim nijansama okeana. Boja morske pene je najbolja asocijacija za ovaj horoskopski znak. Ribama vlada tradicionalno Jupiter, ali su i pod uticajem Neptuna, boga mora. Ribe su povezane sa limfnim sistemom, telesnim tečnostima i psihom.


Comentários


bottom of page