Bahove kapi - predavanje na Zlatiboru

Predavanje o Bahovim cvetnim esencijama i sistemu dr Edvarda Baha


Predavač: Jelena Đokić, BFRP, Bahov praktičar


Datum: petak, 27.08.2021. u 20 h

petak, 03.09.2021. u 19.30 h
Adresa: Velika sala Kulturnog centra Zlatibor Miladina Pećinara 2 31315 Zlatibor


ULAZ SLOBODAN


Dr Edvard Bah je bio lekar po obrazovanju, vrstan bakteriolog i patolog koji se u prvim godinama svoje karijere upoznao sa homeopatijom i počeo da istražuje uzroke bolesti kod pacijenata koje je doveo u vezu sa njihovim emotivnim i psihološkim stanjem. U svom delu „Oslobodi sebe“ napisao je izmedju ostalog da je bolest posledica u fizičkom telu zbog čovekovog pružanja otpora prema vodiljama duše. Smatrao je da zdravlje zavisi od postojanja harmonije između nas i naše duše. Smatrao je da postoji sedam stadijuma u procesu isceljenja od bolesti: mir, nada, radost, vera, sigurnost, mudrost i ljubav. Metoda dr Baha spada u Komplementarnu medicinu – ona je most između Alternativne i Zapadne medicine. Prvenstveno su namenjene tretiranju i negovanju psiholoških (emotivnih i mentalnih) stanja. Spadaju u self help metode (metode samopomoći), nisu lek niti zamena za lek i nemaju kontraindikacije. Pomoćno su sredstvo na putu ka isceljenju.


Dr Edvard Bah je 38 esencija koje pokrivaju 38 negativnih stanja uma smestio u sedam grupa. One za strah, za nesigurnost i neodlučnost, za usamljenost, za nedovoljno interesovanje za date okolnosti, za preosetljivost na ideje i uticaje, za utučenost i očaj, za prekomernu brigu za dobrobit drugih. Cvetovi tretiraju mentalni izgled, crtu ličnosti i temperament onoga ko pati, pre nego direktno fizičku boljku i otuda je strah taj koji je važan, a ne COVID, AIDS, rak i druge bolesti. Cvetovi tretiraju ličnost, ne bolest, i ako se vremena menjaju, oni idu napred sa ljudima, a ne sa vremenom. Dr Bah je pripremao je samo cvetove jer rastu iznad zemlje, na suncu i vazduhu i sadrže u svom srcu seme embriona, nastavak života biljke.


O predavaču: Jelena Đokić je Bahov praktičar i profesionalni astrolog, astro terapeut, konsultant energetske astrologije. Više od 20 godina je bila u svetu medija, prvo kao radio voditelj, novinar i urednik u štampanim medijima, zatim kao vlasnica agencije za odnose sa javnošću i organizaciju događaja. Studirala je Šumarstvo, kroz njen DNK teče krv dve planiske lepotice: Tare i Kopaonika, a ljubav prema prirodi povezala je kroz astrohealing i rad sa čajevima (fito terapija), esencijalnim uljima i Bahovim kapima.


www.jelenadjokic.org


Instagram @jelena293